Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο από την καταιγίδα – Στην εντατική μια γυναίκα – Τι ζητεί ο δήμαρχος – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο από την καταιγίδα – Στην εντατική μια γυναίκα – Τι ζητεί ο δήμαρχος – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Τρίτη και 13…κυριολεκτικά για τους κατοίκους στο Νέο Ηράκλειο όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές που έχουν καταγραφεί από τα ξημερώματα μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας που έπληξε την Αττική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μία εξ αυτών είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που πλακώθηκε από τοίχο στο σπίτι της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα από το Νέο Ηράκλειο στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να διασωληνωθεί. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στην Εντατική με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα της γυναίκας, η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά όταν την ώρα της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που συνόδευαν τη νεροποντή, βγήκε να κλείσει το τζάμι. Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο δυνατός αέρας την παρέσυρε και κομμάτι από το μπαλκόνι ξηλώθηκε (κάγκελα και τοίχος), έπεσε πάνω της και την πλάκωσε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος N.Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί.

Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ