Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Γερμανία – ΦΩΤΟ

Η επίσκεψη κορυφώνεται την Πέμπτη, καθώς η Ελληνίδα Πρόεδρος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο ανάκτορο Bellevue.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Γερμανία – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη και μάλιστα την πρώτη της πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη γερμανική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του Γερμανού Προέδρου της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη της Ελληνίδας Προέδρου στη Γερμανία είχε συμφωνηθεί κατά την συνάντηση των δύο Προέδρων στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης Αρχηγών Κρατών στη Μάλτα τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Γερμανία

Eurokinissi

Πρώτος σταθμός σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Προέδρου ήταν η επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Βουλή την Τετάρτη και συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του σώματος για τη νέα χρονιά.

Βερολίνο

Eurokinissi

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο κτίριο του «Μπούντεσταγκ» υποδέχτηκε την κα Σακελλαροπούλου η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής, Μπέρμπελ Μπας και είχε συνομιλία μαζί της. Παράλληλα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη του Βερολίνου.

ΠτΔ στο Βερολίνο

Eurokinissi

Η επίσκεψη κορυφώνεται την Πέμπτη, καθώς η Ελληνίδα Πρόεδρος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο ανάκτορο Bellevue, όπου οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν σύντομες δηλώσεις και θα ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, έπεται η συνάντηση της Προέδρου με τον Όλαφ Σολτς στην Καγκελαρία του Βερολίνου. Στο επίκεντρο της συζήτησης αυτής θα βρεθούν «επίκαιρα διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα», είπε εκπρόσωπος της Καγκελαρίας ανακοινώνοντας την επίσκεψη της ελληνίδας Προέδρου. Όπως εξήγησε, δεν θα γίνουν κοινές δηλώσεις της Προέδρου και του Καγκελαρίου στους δημοσιογράφους.

Επίσκεψη ΠτΔ στο Βερολίνο

Eurokinissi

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία πραγματοποιείται σε μία συγκυρία που σφραγίζεται από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στενά για την στήριξη της Ουκρανία μέσω της λεγόμενης «κυκλικής ανταλλαγής» για την προμήθεια οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Επίσκεψη στη Γερμανία

Eurokinissi

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ