Τρίτη μέρα χωρίς ταξί η Αττική – Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου
Οι οδηγοί προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ακόμα και μέσα στην τουριστική περίοδο.
EUROKINISSI Για Τρίτη ημέρα η Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας θα μείνουν χωρίς ταξί. Οι οδηγοί «τράβηξαν χειρόφρενο» την Τρίτη και η απεργία αναμένεται να τελειώσει στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Ωστόσο έχουν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις διαρκείας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ακόμα και μέσα στην τουριστική περίοδο.
Οι οδηγοί ταξί αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα, στις 10:30 έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου
Τα αιτήματα
- Παράταση της υποχρεωτικής μετάβασης των ταξί στην ηλεκτροκίνηση, η οποία πρέπει να γίνει εντός του 2026 για όσα οχήματα αρχίζουν να αντικαθίστανται από καινούργια. Τα καινούργια θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ηλεκτροκίνητα. Οι αυτοκινητιστές ζητούν να δοθεί παράταση, ακόμη και μέχρι το 2035.
- Άμεση απόσυρση του άρθρου 52 του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, το οποίο σύμφωνα με τους οδηγούς εκχωρεί μεταφορικό έργο των ταξί στα ιδιωτικά αυτοκίνητα, γεγονός που πλήττει θανάσιμα τον κλάδο. Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, όλες οι ρυθμίσεις που περιέχονται σε αυτό, ευνοούν σκανδαλωδώς τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό (ΕΙΧ).
- Να επιτραπεί στα ταξί, σε αυτά που έχουν ήδη επιβάτες, να μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες. Όπως υποστηρίζουν οι αυτοκινητιστές, τα ταξί κάνουν μεταφορές, είναι οχήματα δημοσίας χρήσεως, άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

