Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Τροχαίο Κ. Αγγελίδη: Στο Εφετείο το ποινικό σκέλος της υπόθεσης – “Δεν ισχύει ο αστικός μύθος ότι έπεσες από πίσω, φταις” λέει ο συνήγορος της οικογένειας, Α. Τάτσης

Εκδικάζεται η έφεση του οδηγού του λεωφορείου, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος το 2017 ενεπλάκη με τη μοτοσικλέτα του σε τροχαίο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο Κ. Αγγελίδη: Στο Εφετείο το ποινικό σκέλος της υπόθεσης – “Δεν ισχύει ο αστικός μύθος ότι έπεσες από πίσω, φταις” λέει ο συνήγορος της οικογένειας, Α. Τάτσης facebook/Εβελίνα Βαρσάμη

Καθοριστικό στοιχείο για το τροχαίο του Κ. Αγγελίδη είναι η απόφαση- σταθμός, στην οποία προχώρησε το Εφετείο Αθηνών, με την οποία ουσιαστικά αναθεωρεί τον τρόπο αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων. Αφορμή στάθηκε η υπόθεση του τροχαίου του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος το 2017 ενεπλάκη με τη μοτοσικλέτα του σε τροχαίο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου των Αστικών Συγκοινωνιών επιχείρησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει, σχεδόν κάθετα, τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η μηχανή που επέβαινε «καρφώθηκε» στο όχημα-«φυσαρμόνικα». Το σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής άφησε τον  Κ. Αγγελίδη σχεδόν «φυτό».

Τώρα, η δικαστική απόφαση του Εφετείου όχι μόνον του επιδικάζει μεγαλύτερη αποζημίωση από την πρωτοβάθμια, αλλά έρχεται να ανατρέψει και τα δεδομένα για τον τρόπο που θεωρούνται κάποιοι υπαίτιοι τροχαίων ατυχημάτων. Σε ότι αφορά την αποζημίωση, το Εφετείο ορίζει πως θα πρέπει να καταβληθεί ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση.

Τροχαίο Αγγελίδη: Πλήρης απαλλαγή των ευθυνών του

«Δεν αποδείχτηκε οποιαδήποτε υπαιτιότητα του οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας στην πρόκληση του ένδικου ατυχήματος, ο οποίος επέδειξε την επιμέλεια και προσοχή που θα επιδείκνυε, ο μέσος συνετός οδηγός ευρισκόμενος υπό ανάλογες συνθήκες» σημειώνεται στην απόφαση, με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης των τροχαίων και αντικρούεται η άποψη πως ευθύνεται όποιος ακολουθεί για το ατύχημα.

«Με βάση τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά, αποκλειστικά υπαίτιος της πρόκλησης του επίδικου ατυχήματος είναι ο εναγόμενος οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος δεν επέδειξε την επιμέλεια και προσοχή που θα επιδείκνυε, ο μέσος συνετός οδηγός ευρισκόμενος υπό ανάλογες συνθήκες» επισημαίνει το Εφετείο.

Α. Τάτσης: Αποκλειστικά υπαίτιος ο οδηγός του λεωφορείου

Στη νέα σελίδα που γράφεται στα Δικαστήρια και όπου οδηγείται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η υπόθεση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, του παρουσιαστή που ξημερώματα Χριστουγέννων του 2017 είχε ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του, όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο, αναφέρεται με δήλωσή του στο dikastiko.gr, ο συνήγορός του Α. Τάτσης.

Τροχαίο Αγγελίδη

dikastiko.gr

«Ολοκληρώνεται το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Στον πρώτο βαθμό το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι αποκλειστικά υπαίτιος ήταν ο οδηγός του λεωφορείου .Κατά παράβαση του ΚΟΚ επιχείρησε να διασχίσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης από την δεξιά στην αριστερή λωρίδα με αποτέλεσμα να «κλείσει» τον Αγγελίδη. Το αυτό άλλωστε δέχθηκε κατά τρόπο τελεσίδικο και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό η πολιτική Δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Τάτσης.

«Το σημαντικό από αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν ισχύει πάντα ο αστικός μύθος έπεσες από πίσω, φταις, εφόσον το προπορευόμενο όχημα παραβίασε τον ΚΟΚ. Τότε έχει και αυτό την ευθύνη του ατυχήματος» προσθέτει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στο αστικό μέρος έχει ολοκηρωθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ