Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Μηχανή παρέσυρε ηλικιωμένη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης – ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη σε νοσοκομείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο στη Γλυφάδα: Μηχανή παρέσυρε ηλικιωμένη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης – ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ

Τροχαίο στη Γλυφάδα έγινε το πρωί της Τετάρτης όταν μια μηχανή παρέσυρε μια ηλικιωμένη και ως αποτέλεσμα έχει κλείσει προσωρινά η αριστερή λωρίδα και να είναι αυξημένη η κίνηση στο σημείο.

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Πώς συνέβη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το τροχαίο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη συμβολή με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα προς Αθήνα και κλιμάκιο της Τροχαίας βρίσκεται στο σημείο για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, αφού στο δρόμο είναι πεσμένη η μηχανή που ενεπλάκη.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη σε νοσοκομείο. Έως ώρας δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν και στον οδηγό της μηχανής που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες. Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές. Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ