Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Τρένο προσέκρουσε σε δέντρο – Τραυματίστηκε ελαφρά ο μηχανοδηγός – Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω των διαβάσεων, αλλά και της κατάστασης της υποδομής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Τρένο προσέκρουσε σε δέντρο – Τραυματίστηκε ελαφρά ο μηχανοδηγός – Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ thesstoday.gr

Τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν τρένο (αμαξοστοιχία 1634) έπεσε σε δέντρο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, από την πρόσκρουση, τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους μηχανοδηγούς, από τα θραύσματα του υαλοπίνακα.

Τρένο έπεσε σε δέντρο: Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον ΟΣΕ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον ΟΣΕ για να εξεταστεί εάν ενημέρωσε ο ρυθμιστής κυκλοφορίας τις αμαξοστοιχίες που κινούνται στην περιοχή για την πτώση του δέντρου ή εάν τελικά οι μηχανοδηγοί δεν άκουσαν τη συγκεκριμένη ενημέρωση του ρυθμιστή κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω των διαβάσεων, αλλά και της κατάστασης της υποδομής.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 51 άτομα.

Τι κάνουμε αν δούμε τροχαίο ατύχημα/δυστύχημα

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του συμβάντος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ