Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Τροχαίο στο Βόλο: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” στην είσοδο σχολείου – “Κόλλησε το γκάζι” ισχυρίστηκε η οδηγός – ΦΩΤΟ

Το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και αφού παρέσυρε ένα δένδρο, σταμάτησε ακριβώς δίπλα από τα σκαλιά εισόδου του σχολείου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο στο Βόλο: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” στην είσοδο σχολείου – “Κόλλησε το γκάζι” ισχυρίστηκε η οδηγός – ΦΩΤΟ magnesianews.gr

Τροχαίο στο Βόλο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ένα αυτοκίνητο “καρφώθηκε” στην είσοδο δημοτικού σχολείου.

Τροχαίο στο Βόλο: “Κόλλησε το γκάζι”, ισχυρίστηκε η οδηγός

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, και όπως ισχυρίστηκε η οδηγός, το γκάζι “κόλλησε”με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ανέβει στο πεζοδρόμιο και αφού παρέσυρε ένα δένδρο, σταμάτησε ακριβώς δίπλα από τα σκαλιά εισόδου του σχολείου.

Τροχαίο στο Βόλο

magnesianews.gr

Σύμφωνα με μάρτυρες, αν το ατύχημα γινόταν μερικά λεπτά νωρίτερα θα υπήρχαν θύματα καθώς στις 16:00 σχολούν οι μαθητές του Ολοήμερου και οι γονείς περιμένουν ακριβώς σε εκείνο το σημείο να τους παραλάβουν.

Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο: Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει: α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες. Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές. Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ