Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβάτες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το δυστύχημα – Αναπάντητα ερωτήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο.

NEWSROOM
Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβάτες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το δυστύχημα – Αναπάντητα ερωτήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψαν το Σάββατο με πτήσεις στην Ελλάδα οι 18 από τους επιβάτες του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο και προσέκρουσε σε προειδοποιητική μπάρα σήμανσης στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατος ενός 53χρονου και τον τραυματισμό δεκάδων που βρέθηκαν για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας, με τις αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν τι έφταιξε και ο οδηγός δεν είδε την πινακίδα σήμανσης, λίγα μέτρα έξω από το τούνελ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, απορίες δημιουργεί στις ρουμανικές αρχές το γεγονός ότι σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι υπήρχε στο τουριστικό λεωφορείο μόνο ένας οδηγός και πόσες ώρες οδηγούσε πριν να συμβεί η μοιραία πρόσκρουση.

facebook

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου οι οποίοι αποκαλύπτουν το χάος και τον πανικό που επικράτησε δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους μέσα στις κατεστραμένες λαμαρίνες του οχήματος.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, παραμένουν νοσηλευόμενοι 16 επιβάτες σε τρία νοσοκομεία με σοβαρότερη να είναι η κατάσταση της γυναίκας που αποσωληνώθηκε το πρωί του Σαββάτου και παρουσιάζει βελτίωση.

«Μπήκα στο λεωφορείο και έβγαλα έξω έναν άνδρα. Η σύζυγός του, δυστυχώς, έμεινε πίσω. Είχε τις αισθήσεις της, αλλά ήταν παγιδευμένη» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Στην κάμερα του STAR μίλησε επίσης, επιβάτης που έζησε τον εφιάλτη. Η ίδια ήταν από τους τυχερούς καθώς ήταν σε σημείο κοντά στην πόρτα του λεωφορείου και κατάφερε να βγει γρήγορα έξω. «Το υπόλοιπο ήταν τραγικό. Βλέπαμε να βγαίνουν μέσα στα αίματα».

Συγκλονίζει μια επιβάτης που τραυματίστηκε στο φρικτό τροχαίο. «Ξαφνικά νιώθω ένα «μπαμ» και κάτι να με πλακώνει. Ένιωσα ένα βάρος στην πλάτη μου και είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου στο κάθισμα. Η οροφή του λεωφορείου είχε λυγίσει από το βάρος της σιδερένιας πύλης και είχε πέσει πάνω μου, δε μπορούσα να σηκωθώ. Άρχισα να φωνάζω “δε μπορώ να αναπνεύσω, δε μπορώ να αναπνεύσω”» είπε.

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Αναπάντητα ερωτήματα

Μεγάλη έκταση στο τροχαίο δίνουν τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας, τα οποία έδειξαν βίντεο που τράβηξε ένας οδηγός που βρισκόταν ακριβώς από πίσω από το μοιραίο λεωφορείο όπου και φαίνεται ότι ο οδηγός να κινείται με μικρή ταχύτητα και να αλλάζει λωρίδα λίγα μέτρα πριν από την σήμανση που προειδοποιεί για το ύψος.

Όπως λένε ειδικοί, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις αρχές να διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι επιβάτες

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, 18  επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα.

Από τους υπόλοιπους, 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, πραγματοποιώντας το ταξίδι των ονείρων του.

Στο μεταξύ σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: “δεν μπορούν να τον βγάλουν”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ