Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Τροπολογία Τσιάρα: 250 υπάλληλοι στη Δικαιοσύνη μέσω κινητικότητας – Σε εισαγγελίες, δικαστήρια και Γενικές Επιτροπείες – BINTEO

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεμπλοκάρεται η διαδικασία για να ενισχυθούν τα δικαστήρια με δικαστικούς υπαλλήλους, αφού τα οργανικά κενά είναι πολλά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροπολογία Τσιάρα: 250 υπάλληλοι στη Δικαιοσύνη μέσω κινητικότητας – Σε εισαγγελίες, δικαστήρια και Γενικές Επιτροπείες – BINTEO EUROKINISSI

Τροπολογία Τσιάρα: Ξεμπλοκάρει με τροπολογία το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη διαδικασία πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, καθώς τα προβλήματα από τις κενές οργανικές θέσεις είναι πλέον παρά πολλά.

Ετσι, σύμφωνα με την εξαγγελία, με επιπλέον 250 υπαλλήλους, μέσω της κινητικότητας, αναμένεται σύντομα να στελεχωθούν τα Δικαστήρια, οι Εισαγγελίες και οι Γενικές Επιτροπείες της χώρας. Τροπολογία Τσιάρα

Η τροπολογία

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, απλοποιείται, όπως αναφέρει το Υπουργείο, η διαδικασία προκειμένου το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο να κρίνει τις υποβληθείσες αιτήσεις των προς μετάταξη υπαλλήλων, ταχύτερα και με απόλυτη διαφάνεια.

Με την εν λόγω ρύθμιση υλοποιείται προηγούμενη πρόβλεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία τα Δικαστήρια εντάσσονται στην κινητικότητα αποκλειστικά ως φορέας υποδοχής ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών.

Τροπολογία Τσιάρα

dikastiko

Τροπολογία Τσιάρα: Οι δικαστικοί υπάλληλοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν ηδη υποβάλλει αιτημα για προσλήψεις (ζητούν 1.000 επί συνόλου 2.800 κενών οργανικών θέσεων) και περιέγραφαν πως υπάρχουν διορισθέντες που δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους: “…ακόμα και θέσεις που έχουν προκηρυχθεί με παλαιότερους διαγωνισμούς (προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1Κ, 2Κ, 8Κ/2017) να μένουν έως και σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά, κενές είτε γιατί οι διοριζόμενοι, άνθρωποι με πολύ υψηλά προσόντα, δεν τις αποδέχονται είτε γιατί αφού διοριστούν παραιτούνται, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ