Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Τσιάρας προς δικαστές: Δημοσιεύετε αποφάσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσιάρας προς δικαστές: Δημοσιεύετε αποφάσεις

Τηλεδιασκέψεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για υποθέσεις που έχουν ήδη συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν οι δικαστές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, ήδη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου.

Κι αυτό προς αποφυγή καθυστερήσεων στην έκδοση των αποφάσεων, αφού ο δικαστικός κλάδος βρίσκεται εν αναμονή της νέας παράτασης αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, κάτι που θα οδηγήσει μετά την λήξη του συναγερμού μοιραία στη συσσώρευση μεγάλου όγκου υποθέσεων.

Στο ΣτΕ ήδη πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις των μελών του Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί ακόμη μια τηλεδιάσκεψη των ανωτάτων δικαστών, η οποία επίσης αφορά σε υπόθεση που έχει εκδικαστεί πριν την εισβολή του κορονοϊού στην χώρας μας και την αναγκαστική επιβολή του μέτρου της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ζήτησε από την ηγεσία των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων, να προχωρούν στην έκδοση των αποφάσεων σε υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί στο ακροατήριο και έχουν επιφυλαχτεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρατείνεται η μερική πανελλαδική αναστολή λειτουργία των δικαστηρίων, η οποία θα έχει ισχύ για μετά το Πάσχα, ενώ από την εφαρμογή των μέτρων εξαιρείται και πάλι η δημοσίευση των αποφάσεων. Η ενέργεια αυτή του Κώστα Τσιάρα στοχεύει στην αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ