Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Τσιόδρας: Πειραματική έρευνα για εμβόλιο στις ΗΠΑ – Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσιόδρας: Πειραματική έρευνα για εμβόλιο στις ΗΠΑ – Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα

Μία αισιόδοξη είδηση μετέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι δοκιμάζεται εμβόλιο για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά από 3 μήνες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως: «Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την νόσο», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ