Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

"Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών;" ερωτά ο τέως υπουργός Οικονομικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

Στο θέμα της Novartis επανέρχεται ο δικηγόρος και τέως Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος με γραπτή ανακοίνωσή του αναρωτιέται γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προβαίνει σε αγωγή σε βάρος της εταιρείας – κολοσσού ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

Η δήλωση του κυρίου Δημήτρη Τσοβόλα

Όπως είναι γνωστό, το ομολογημένο από την ίδια την NOVARTIS σκάνδαλο που διαπράχθηκε στη χώρα μας, επέφερε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ -σύμφωνα με υπηρεσιακό πόρισμα-. Ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια, η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα και παράνομα να καταθέσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας. Γιατί άραγε; Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

Το αποδεικτικό υλικό είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως στενοχωρήσει την NOVARTIS; Γιατί επίσης το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι αδικαιολόγητες παραλείψεις αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα;

Ερωτώ για δεύτερη φορά και απάντηση δεν έχω πάρει. Βέβαια σιωπή ιχθύος επί των ερωτημάτων μου και από τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ