Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

“Τσουνάμι” καταγγελιών για τραπεζικές απάτες: Μικρές περιουσίες κάνουν… φτερά από τραπεζικούς λογαριασμούς – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι επιτήδειοι στέλνουν SMS ζητώντας από τα θύματα τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Τσουνάμι” καταγγελιών για τραπεζικές απάτες: Μικρές περιουσίες κάνουν… φτερά από τραπεζικούς λογαριασμούς – ΒΙΝΤΕΟ freepik

Αυξάνονται οι καταγγελίες για τραπεζικές απάτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς τα θύματα χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι επιτήδειοι στέλνουν SMS ζητώντας από τα θύματα τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα.

Το Mega παρουσίασε την περίπτωση ενός θύματος που είχε βάλει αγγελία για την πώληση σκάφους και οι επιτήδειοι παρίσταναν τους αγοραστές. «Είχα μια αγγελία, ένα σκάφος που πούλαγα, με πήραν κάποια στιγμή τηλέφωνο. Βλέπω ότι πουλάτε ένα σκάφος, το θέλω για ένα φίλο Αμερικάνο, να σας δώσω μια προκαταβολή να το κρατήσετε γιατί θα έρθει τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα. Δώσε μας τον αριθμό της κάρτας» ανέφερε ο Σπύρος Μικρούλης από την Κέρκυρα ο οποίος έχασε 13.300 ευρώ από τον λογαριασμό του. Καταγγελίες για τραπεζικές απάτες

Οι επιτήδειοι απέσπασαν τα προσωπικά του στοιχεία, του έστειλαν ένα SMS με κωδικό με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας του σκάφους και τελικά κατόρθωσαν να του αδειάσουν τις οικονομίες. Όπως περιγράφει ο ίδιος «μου ήρθε ένα SMS, το οποίο είχε πάνω ένα κωδικό, δυστυχώς εκεί έκανα το λάθος γιατί μόνο με το νούμερο της κάρτας δεν θα γινόταν τίποτα, τους το έδωσα και μου άδειασαν ένα λογαριασμό με 13.300 ευρώ».

Ο κ. Μικρούλης βλέποντας την πρώτη μεταφορά χρημάτων τηλεφώνησε στην τράπεζα για να μπλοκάρει τη διαδικασία, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Μια εβδομάδα μετά περιμένει ακόμα απάντηση από την τράπεζα, καθώς παρόλο που οι μεταφορές έγιναν σε λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα σε φυσικά πρόσωπα, δεν του έχουν επιστραφεί ακόμα τα χρήματα

«Τους είπα, από τη στιγμή που πήγαν προς δικούς σας λογαριασμούς και εγώ ήδη είχα πει παιδιά με ληστεύουν κλειδώστε το λογαριασμό θα έπρεπε τάχιστα από τους λογαριασμούς να επιστρέψετε τα χρήματα πίσω» αναφέρει ο κ. Μικρούλης.

Καταγγελίες για τραπεζικές απάτες: Χάκαραν το e-banking και του έκλεψαν 11.800 ευρώ

Η περίπτωση του κύριου Στατίρη από την Πάτρα είναι διαφορετική. Ξαφνικά το μεσημέρι του Σαββάτου στις 25 Σεπτεμβρίου, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα για μεταφορές χρήματων που πότε δεν είχε εγκρίνει, ούτε επιβεβαιώσει βάζοντας κωδικούς με sms.

«Στις 25 του Σεπτεμβρίου βλέπω ξαφνικά να έρχονται μηνύματα στο κινητό μου για μεταφορά χρημάτων. Το πέτυχα ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο μήνυμα γιατί δεν το είχα το κινητό μαζί μου και μου έγραφαν ότι έγιναν μεταφορές χρημάτων σε κάποιους λογαριασμούς. Το συνολικό ποσό των χρημάτων ήταν 11.800 ευρώ» υποστήριξε ο Γιώργος Στατίρης.

Είκοσι ημέρες μετά, δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από την τράπεζα πως έκαναν φτερά 11.800 ευρώ με τρεις μεταφορές χρήματων σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να έχει απαντήσει όπως ισχυρίζεται σε sms fishing, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε ποτέ αυτές τις μεταφορές.

Καταγγελίες για τραπεζικές απάτες

Freepik

«Πως έγιναν αυτές οι μεταφορές χωρίς να δώσω εγώ την έγκρισή μου; Δηλαδή δεν ήρθαν οι κωδικοί OTP (one time password) που έρχονται συνήθως όταν κάνεις μια μεταφορά για να τους βάλεις στο site και να προχωρήσει η διαδικασία. Εμένα αυτοί οι κωδικοί δεν ήρθαν. Έγιναν κατευθείαν οι μεταφορές των χρημάτων. Εμένα αυτό είναι το μεγάλο μου ερώτημα το οποίο το ρωτάω στην τράπεζα και δεν μου απαντούν» συμπλήρωσε ο κ. Στατίρης.

Και τα δύο θύματα έχουν καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και περιμένουν από τις τράπεζες τους απαντήσεις για το αν θα τους επιστραφούν τα χρήματα, που συνολικά ανέρχονται σε 24.100 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ