Δευτέρα 10 Μαϊου 2021

Τζανακόπουλος: Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης ακουμπά το ίδιο το Μαξίμου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τζανακόπουλος: Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης ακουμπά το ίδιο το Μαξίμου

«Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης ακουμπά το ίδιο το Μαξίμου» δήλωσε συνέντευξη του στον Real fm o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλος.

Ο Δ. Τζανακόπουλος, ως προς το ζήτημα με τα προγράμματα κατάρτισης, επεσήμανε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο η ακύρωση μιας πρωτοβουλίας που στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη αρπαχτή για να εξυπηρετηθούν φίλοι της κυβέρνησης. Το θέμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη στην οποία επεσήμανε ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δραπετεύσει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας ότι έχει πολλά να κρύψει σε σχέση με το συγκεκριμένο». Τόνισε στη συνέχεια ότι «το σκάνδαλο ακουμπάει πια το ίδιο το Μαξίμου».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να έχει απαντήσει και επέλεξε να ακυρώσει το πρόγραμμα όταν ήρθαν στο φως συγκεκριμένα στοιχεία ότι υπάρχει σύνδεση συνεργάτη της ΓΓ του κ. Βρούτση με ΚΕΚ που πήραν τη μερίδα του λέοντος από αυτό το σκανδαλώδες πρόγραμμα».

Ο Δ.Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε στη συνέχεια «για ποιο λόγο αυτή η επιμονή της κυβέρνησης η ενίσχυση να δοθεί μέσω των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης ενώ οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 είχαν απελευθερωθεί και μπορούσαν να δοθούν απευθείας στους επιστήμονες; Για να πάρουν τα ΚΕΚ 470 ευρώ το κεφάλι και για να αποσπάσουν τη μερίδα του λέοντος τα ΚΕΚ που δημιούργησαν τις πλατφόρμες εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων μέσα σε τρεις μέρες.».

Διευκρίνισε ότι η ενίσχυση θα μπορούσε να είχε δοθεί απευθείας στους επιστήμονες εφόσον «υπάρχει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διευκρινίζει ότι οι πόροι που προορίζονται για κατάρτιση εξαιτίας του κορονοϊού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων όπως υπάρχει επίσης και προσωπική επιστολή στον ίδιο τον κ. Βρούτση εκ μέρους της Κομισιόν που του εξηγεί ακριβώς αυτό το πράγμα». Επομένως, κατέληξε, «ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα».

Εξήγησε αναλυτικά, ως προς τα ΚΕΚ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 προσπάθησε να βάλει τάξη, με ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στο χάος που είχε δημιουργήσει ο κ. Αρβανιτόπουλος και η κυβέρνηση της ΝΔ 2012-2014, ένα νομοσχέδιο το οποίο η ΝΔ καταψήφισε».

Στη συνέχει ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας εξήγησε ότι « είχε συμφωνηθεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας έτσι ώστε να ετοιμαστούν οι ελληνικές αρχές να καταθέσουν ένα νέο αναλυτικό πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας». Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «η ΝΔ αντ’ αυτού έδωσε μια παράταση τριών μηνών και στη συνέχεια αφήνει την πρώτη κατοικία χωρίς καμία απολύτως προστασία». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση εκκινεί τα μέτρα αποκατάστασης της οικονομικής και κοινωνική λειτουργίας από τη λειτουργία δικαστηρίων και τα υποθηκοφυλακείων και μάλιστα για υποθέσεις που σχετίζονται με προσημειώσεις, περιπτώσεις αναγκαστικής εκτέλεσης, και διαταγών πληρωμής». Ο κ. Τζανακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «η στρατηγική της ΝΔ είναι να μην υπάρξει καμία απολύτως προστασία».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σαφείς, καταστατικές διαφωνίες με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οικονομική κρίση» και πως η κυβέρνηση «ακολουθεί μια πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας». Τόνισε ακόμη ότι «η ύφεση δεν είναι μια νομοτέλεια» αλλά σχετίζεται και με το «ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη στρατηγική της μικρότερης δημοσιονομικής επίπτωσης, τη στιγμή που οι δημοσιονομικοί περιορισμοί του Συμφώνου Σταθερότητας έχουν αρθεί από την ΕΕ». Επομένως, συνέχισε, «η ύφεση που έρχεται, είναι ύφεση με το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε την κατάσταση στα εργασιακά λέγοντας ότι «η ΝΔ βλέπει την κρίση σαν ευκαιρία για να αποδιαρθρώσει και απορρυθμίσει την αγορά εργασίας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΣΕΒ»

Κλείνοντας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «για τα 10 από τα 14 δις που ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχει δαπανήσει η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία εξήγηση» και σημείωσε ότι «έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση κυβερνητικής αδιαφάνειας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ