Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Β. Εύβοια: Οι κινήσεις του χειριστή πριν την πτώση του ελικοπτέρου – Eρευνάται αν επέβαινε και δεύτερο άτομο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, ο χειριστής του συγκεκριμένου ελικοπτέρου προσγειώθηκε λόγω καιρού στο Μαντούδι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Εύβοια: Οι κινήσεις του χειριστή πριν την πτώση του ελικοπτέρου – Eρευνάται αν επέβαινε και δεύτερο άτομο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του πολιτικού ελικοπτέρου Α-109 στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες  σημειώθηκε η πτώση.

Οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο χειριστής του ή και δεύτερο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο αρχικό σχέδιο αναφερόταν μόνο ένας επιβάτης, ο χειριστής του. Ωστόσο το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Μαντούδι και διερευνάται το ενδεχόμενο να επιβιβάστηκε σε αυτό και δεύτερο άτομο από εκεί.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 10:13 από τις Αφίδνες προς Μαντούδι και τη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Πέρασε αρκετή ώρα και ο πιλότος δεν είχε επικοινωνία με την εναέρια κυκλοφορία. Τότε, η ΥΠΑ δήλωσε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης και για συνδρομή στην έρευνα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση, ο χειριστής του ελικοπτέρου το προσγείωσε στο Μαντούδι πιθανότατα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Εκεί έλαβε νέα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Πράσο Πηλίου πετώντας στα 500 πόδια.

Αεροπορικές πηγές επισημαίνουν ότι η ΥΠΑ παρέχει τα δεδομένα, ενημερώνει ποιες περιοχές είναι «κλειστές», για ποιες περιοχές υπάρχει κάποια notam. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και μέσω του συστήματος στους επαγγελματίες πιλότους. Ωστόσο δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης απογείωσης δεδομένου ότι ο χειριστής μπορεί να επιλέξει μία άλλη διαδρομή.

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Βάσει πρώτων εκτιμήσεων, ο χειριστής προσγειώθηκε λόγω καιρού

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, ο χειριστής του συγκεκριμένου ελικοπτέρου προσγειώθηκε λόγω καιρού στο Μαντούδι. Ωστόσο άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο πήρε την απόφαση να απογειώσει εκ νέου το ελικόπτερο και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια στην παραλία Αχλαδίου φαίνεται να καταγράφηκε σε βίντεο – ντοκουμέντο. Στις εικόνες φαίνεται το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα και αυτή να αφρίζει από την σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ