Παρασκευή 07 Νοεμβρίου 2025

Βανδαλισμοί και φθορές σε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς

Έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν σχολικό εξοπλισμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βανδαλισμοί και φθορές σε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς ERTNEWS

Σοβαρές φθορές σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες νεαρά άτομα σπάζοντας τζάμια και καταστρέφοντας σχολικό εξοπλισμό.

Ο δήμος Καλαμαριάς εκφράζει την έντονη αγανάκτηση αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για τα περιστατικά βανδαλισμών τονίζοντας σε σχετική ανάρτηση πως «η νεανική παραβατικότητα είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στην αστυνόμευση, αλλά πρωτίστως στην παιδεία, την οικογένεια και τις πολιτικές που καθορίζουν το μέλλον των νέων μας».

«Χρειάζεται όλοι -γονείς, εκπαιδευτικοί, θεσμοί και φορείς- να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, να τα ακούσουμε και να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργίας και συμμετοχής», προσθέτει.

Ο δήμος καλεί τις αρχές και τους θεσμούς «να σκύψουν με προσοχή πάνω από το πρόβλημα και να συμβάλλουν με ρεαλιστικές παρεμβάσεις και κοινές δράσεις πρόληψης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ