Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Βασιλική Θάνου: Αποχαιρετισμός στον Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου

Ο Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 69 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον νομικό κόσμο της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασιλική Θάνου: Αποχαιρετισμός στον Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου EUROKINISSI

Επικήδειο λόγο για τον εκλιπόντα Αρεοπαγίτη επιτ. Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου εκφώνησε η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

Ο Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 69 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον νομικό κόσμο της χώρας.

Ο Ε. Ερωτοκρίτου ήταν ένα από τα τρία παιδιά μιας φτωχής οικογένειας από την Κύπρο. Πολύ νέος πολέμησε στη δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και έγραψε το σχετικό βιβλίο “Ήμουν κι εγώ εκεί…”. Ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε Νομική και ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο. Από το 1976 κατοικούσε στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Έφτασε στον βαθμό του Αρεοπαγίτη και με αυτόν συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο χρόνια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρημάτισε αθλητικός δικαστής. Απέκτησε δύο παιδιά, αγόρι και κορίτσι, που είναι δικηγόροι. Στην χώρο του, τόσο στην τακτική δικαιοσύνη όσο και στην αθλητική, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από δικηγόρους και τον κόσμο γιατί ήταν δίκαιος και η διαδρομή του χωρίς σκιές.

bankingnews.gr

Βασιλική Θάνου: Ο επικήδειος για τον Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου

«Αγαπητέ συνάδελφε και φίλε Ερωτόκριτε,

Μας συγκλόνισε όλους η είδηση του αιφνίδιου θανάτου σου. Γιατί όλοι σε αγαπήσαμε για την ευγένειά σου και όλοι σε εκτιμούσαμε για την ακεραιότητα και  ευσυνειδησία, με την οποία άσκησες τα υπηρεσιακά σου καθήκοντα επί 4 δεκαετίες.

Εκόσμησες και ετίμησες το Δικαστικό Σώμα και κέρδισες την εκτίμηση όλου του νομικού κόσμου.

Γνωρισθήκαμε πολλά χρόνια πριν, στον πρώτο βαθμό, εσύ ως Πρωτοδίκης κι εγώ ως Πρόεδρος Πρωτοδικών. Και από τότε συνδεθήκαμε με μια ωραία φιλία, που διατηρήθηκε όλα μας τα υπόλοιπα χρόνια της δικαστικής μας σταδιοδρομίας, μέχρι τον Ανώτατο βαθμό, στον Άρειο Πάγο, καθώς και μετά τη συνταξιοδότησή μας.

Μιλούσες πάντα με αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα σου την Κύπρο, για τους δικούς σου, που είχαν μείνει εκεί, για τα δεινά και τους αγώνες του Κυπριακού λαού και θυμόσουν, με συγκίνηση και τη δική σου συμμετοχή, ως νεαρός τότε, στη δεύτερη τουρκική εισβολή.

Μιλούσες, επίσης πάντα με αγάπη και τρυφερότητα για τη σύζυγό σου και τα δύο τέκνα σου, για τους οποίους υπήρξες εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας και τους καμάρωνες, δικαιολογημένα, να διαπρέπουν ως δικηγόροι.

Σήμερα, είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση της πλήρους ολομέλειας του Αρείου Πάγου και γι’αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να παραστούν πολλοί από τους εν ενεργεία φίλους σου Αεροπαγίτες, οι οποίοι μου ζήτησαν να μεταφέρω τη βαθιά θλίψη τους, για την απώλειά σου,

Τόσον εγώ προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, σε αποχαιρετούμε με ιδιαίτερη συγκίνηση και εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα έχουν τη στήριξή μας σε ότι χρειαστεί.

Θα σε θυμόμαστε πάντα αγαπητέ μας φίλε και συνάδελφε Ερωτόκριτε.

Καλό ταξίδι και Καλό Παράδεισο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ