Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Βελόπουλος για εμβόλια: Προτιμώ ψεκασμένος παρά μπολιασμένος- Τον καταγγέλλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε έντονους τόνους ήταν απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για τα εμβόλια τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βελόπουλος για εμβόλια: Προτιμώ ψεκασμένος παρά μπολιασμένος- Τον καταγγέλλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πυροδότησε το κλίμα στη Βουλή με την αναφορά του στο θέμα των εμβολίων καθώς είπε ότι προτιμά να είναι “ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος”.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος καταδίκασε τη ρητορική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

«Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ό,τι είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της, αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ό,τι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος, να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού», ανέφερε.

Προσέθεσε, «αυτό ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής του κ. Βελόπουλου. Ελπίζω η κυβέρνηση και ελπίζω βεβαίως και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων, διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτήν τη ρητορική».

Εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτη απάντησε στον κ. Βελόπουλο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι παρασύρει τους πολίτες σε καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία τους.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ