Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Βενετία: “Δεν προκύπτει σύγκρουση του μοιραίου λεωφορείου με άλλα οχήματα”, λέει η εισαγγελία – Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι στιγμής – ΒΙΝΤΕΟ

Η εισαγγελία της Βενετίας αποφάσισε την πραγματοποίηση νεκροψίας στο πτώμα του σαραντάχρονου Ιταλού οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος έχασε την ζωή του στο δυστύχημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βενετία: “Δεν προκύπτει σύγκρουση του μοιραίου λεωφορείου με άλλα οχήματα”, λέει η εισαγγελία – Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι στιγμής – ΒΙΝΤΕΟ Twitter

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στη Βενετία, από το οποίο 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 είναι τραυματισμένοι, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

εισαγγελέα ςτης Βενετίας, προχώρησε σε δηλώσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα, αναφέροντας πως δεν προκύπτει η πιθανότητα σύγκρουσης με άλλα οχήματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που δημοσιεύουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το χαμηλό ύψος του κιγκλιδώματος της οδογέφυρας, μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο. 

Συγκεκριμένα, το ύψος κιγκλιδώματος είναι υπερβολικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο. Οι εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει το δυστύχημα φέρονται να εξετάζουν και αυτό το σενάριο, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση που έκανε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας La Linea, στην οποία ανήκε το λεωφορείο: «Το κιγκλίδωμα της γέφυρας θυμίζει ένα απλό τοιχάκι».

Πάντως, από τη στιγμή που ο εισαγγελέας απέρριψε την πιθανότητα να υπήρξε άλλο όχημα που να εμπλέκεται στην τραγωδία, ή να έκλεισε τον δρόμο στο προπορευόμενο όχημα, πλέον το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζεται ως αιτία του ατυχήματος αφορά κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα: Ο οδηγός δηλαδή να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Δυστύχημα στη Βενετία: Διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας στο πτώμα του 40χρονου οδηγού

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος στο κιγκλίδωμα δείχνει να πραγματοποιήθηκε περίπου πενήντα μέτρα πριν από το σημείο της πτώσης.

Η εισαγγελία της Βενετίας αποφάσισε την πραγματοποίηση νεκροψίας στο πτώμα του σαραντάχρονου Ιταλού οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος έχασε την ζωή του στο δυστύχημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ