Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, άγνωστοι βεβήλωσαν μνημείο της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη των Τρικάλων, δείχνοντας ότι οι βανδαλισμοί γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Στόχος, αυτή τη φορά, έγινε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο οποίο εισέβαλαν οι δράστες τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, που εκφράζει την αγανάκτηση αλλά και την ανησυχία του για το δεύτερο συμβάν, το μνημείο υπέστη σοβαρότατες ζημιές αφού καταστράφηκε τμήμα της περίφραξης και οι δράστες αποκόλλησαν το Άστρο του Δαυίδ.

Το συγκεκριμένο μνημείο είχε βεβηλωθεί με αντισημιτικά συνθήματα τρεις φορές, τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Μάλιστα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, άγνωστοι είχαν γράψει παρόμοια συνθήματα και στην ανακαινισμένη συναγωγή των Τρικάλων. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζήτησε από τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών και για την προστασία των εβραϊκών χώρων της πόλης των Τρικάλων.

Πηγή: protothema.gr, larissanet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ