Σάββατο 17 Μαϊου 2025

Βίαιο επεισόδιο στην Πολεοδομία: Εσπευσμένα στα Χανιά το Σώμα Ελεγκτών Δομημένου Περιβάλλοντος

Θα ελέγξουν εξονυχιστικά, τόσο τη νομιμότητα της ξενοδοχειακής μονάδας, όσο και την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας από την Πολεοδομία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βίαιο επεισόδιο στην Πολεοδομία: Εσπευσμένα στα Χανιά το Σώμα Ελεγκτών Δομημένου Περιβάλλοντος pixabay

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα τόσο οι εμπλεκόμενοι όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες του βίαιου επεισοδίου που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Πολεοδομίας Χανίων.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται μετά από κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή και τη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμος Χανίων.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα παραδοθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αδικήματα και αποδοθούν κατηγορίες.

Σώμα Ελεγκτών στην Πολεοδομία Χανίων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση προκάλεσε την εσπευσμένη κάθοδο του Σώματος Ελεγκτών του τομέα Δομημένου Περιβάλλοντος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, υπάλληλοι του οποίου βρίσκονται από χθες στα Χανιά, αποκλειστικά και μόνο για να ελέγξουν εξονυχιστικά, τόσο τη νομιμότητα της ξενοδοχειακής μονάδας, όσο και την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας από την Πολεοδομία.

Το χρονικό του βίαιου επεισοδίου

Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και εργαζομένων στην Πολεοδομία Χανίων κατέληξε σε βίαιο επεισόδιο με θύματα αντιδήμαρχο και εργαζόμενο της υπηρεσίας.

Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε έντονος καυγάς μεταξύ ενός επιχειρηματία, που πήγε στα γραφεία της Πολεοδομίας για υπόθεσή του συνοδευόμενος από ένα ακόμα άτομο και του εργαζόμενου πολιτικού μηχανικού στην υπηρεσία, ενώ ενεπλάκη ένα ακόμη άτομο, με το οποίο βρέθηκαν μαζί στην Υπηρεσία Δόμησης. Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Χαζηράκης, προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα και μπήκε ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στον καβγά.  Ο ένας από τους δύο βγήκε έξω και επέστρεψε με ένα ξύλο, το οποίο τελικά δεν χρησιμοποίησε, αφού επενέβησαν και τον συγκράτησαν όσοι βρίσκονταν στο χώρο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ οι δύο που εμπλέκονται στην επίθεση, τράπηκαν σε φυγή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ