Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Προάγγελος νέας δίωξης για ομαδικό βιασμό και απειλούμενη ποινή ακόμα και ισόβια

Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση καλύπτει το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε μόνο ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλθηκε από την 24χρονη. Εφόσον καταγγέλλονται κι άλλα άτομα ή υπάρχει υπόνοια να της έριξαν κάτι στο ποτό της ή να την νάρκωσαν η κατηγορία θα αλλάξει. Η παρέμβαση του Βασ. Πλιώτα και τι σημαίνει για την έρευνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Προάγγελος νέας δίωξης για ομαδικό βιασμό και απειλούμενη ποινή ακόμα και ισόβια EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Το δρόμο της αναβάθμισης της κατηγορίας σε βιασμό από περισσότερα των ενός ατόμων, όπερ σημαίνει ότι η ποινή μπορεί να φτάσει έως ισόβια κάθειρξη παίρνει η υπόθεση της 24χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε ότι βιάστηκε ανήμερα πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εξέλιξη συναρτάται αφενός με τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η κοπέλα, που αναγνώρισε σύμφωνα με τον δικηγόρο της και δεύτερο πρόσωπο που φέρεται να συμμετείχε και αφετέρου με το γεγονός ότι αναφέρεται σε πιθανή νάρκωση της αφού το πρωί ,όταν ξύπνησε μόνη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, δεν θυμόταν τίποτα. Αν από τις τοξικολογικές προκύψει αυτό, τότε η νέα δίωξη είναι δεδομένη.

Η νέα κατηγορία

Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, o νεαρός γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, οδηγήθηκε στην ανάκριση αφου τον κατονόμασε η νεαρή κοπέλα. Όμως αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή με περιοριστικούς όρους, γιατί η κατηγορία σε βάρος του αφορούσε την κατηγορία του 336 ΠΚ (βιασμός) παρ. 4 : “ Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη”. Εν προκειμένω όμως το πλαίσιο ποινής έως 10χρόνια, προβλέπει επιβολή προσωρινής κράτησης, απολύτως κατ΄εξαίρεση (σε εξαιρετικές περιπτώσεις). Γι’ αυτό και αφέθηκε ελεύθερος. Θεσσαλονίκη: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η 24χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της – ΒΙΝΤΕΟ

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Περισσότερα άτομα

Σύμφωνα όμως με τις εξελίξεις , και τις πληροφορίες ότι η κοπέλα στην τελευταία κατάθεσή της κατονόμασε και δεύτερο πρόσωπο, τότε τα πράγματα – νομικά – αλλάζουν. Κι αυτό γιατί η νεα δίωξη θα πρέπει να αφορά το αδίκημα του ίδιου άρθρου περι βιασμού 336 ΠΚ αλλά της παραγράφου 3: “…Αν η πράξη της παρ. 1 έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος ή αν ο παθών είναι ανήλικος, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη”.

Συνεπώς οι δράστες του αδικήματος κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν αντιμέτωποι με απειλούμενη ποινή έως και ισόβια κάθειρξη!

Την νάρκωσαν;

Ούτως ή άλλως αν απο τις τοξικολογικές προκύψει πως υπήρξε κάποια ουσία στο αίμα της , τότε ούτως ή άλλως θα προκύψει αναβάθμιση της κατηγορίας , στο άρθρο 338 (Κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη) που αναφέρει πως :

  1. Όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου ή της από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη.
  2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

 Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Πλιώτα

Η έρευνα πάντως ηδη αναβαθμίστηκε μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα . Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί να εποπτεύσει την έρευνα ο ίδιος , σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ. Ο ανωτατος εισαγγελικός λειτουργός προσκομίζει σχετικά δημοσιεύματα στο εγγραφό του με αναφορές στις καταγγελίες της 24χρονης. Ζητεί ουσιαστικά δηλαδή να περιβληθεί η υπόθεση με το κύρος ανώτερης εισαγγελικής αρχής στις έρευνες, ανακριτικές και προανακριτικές, για να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της αλλά και της σοβαρότητας της. Μάλιστα ζητεί και ενημέρωση επ΄αυτών.

Η ιστορικό της υπόθεσης

Όπως αποκαλύπτεται όλα έγιναν σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας Θανάσης Ζιώγας κάνει λόγο για «μεγάλο κύκλωμα που παρασέρνει κορίτσια νεαρής ηλικίας, που πρέπει να αποκαλυφθεί».

Τα τρία άτομα που κατηγορούνται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας είναι δύο αδέρφια μιας επιχειρηματικής οικογένειας και ο γιος εφοπλιστικής οικογένειας . Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ένα άτομο, το οποίο ομολόγησε ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.

Η 24χρονη κοπέλα, η οποία έχει χάσει πρόσφατα και τους δύο γονείς της , όπως και τον αρραβωνιαστικό της, φαίνεται πως εμφανίστηκε στο πάρτι χωρίς να έχει ιδέα ότι πηγαίνει «στο στόμα του λύκου». Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας σε τηλεοπτικές εκπομπές, τα ονόματα που κυκλοφορούν στα social media δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Ο ίδιος υποστηρίζει, ακόμη, ότι τα άτομα αυτά που εμπλέκονται στον βιασμό δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη και πως η κοπέλα γνωρίζει αρκετά καλά εκείνον που την κάλεσε στο πάρτι. Πρόκειται για άτομο από τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται σε μαγαζί εστίασης, τον γνωρίζει πολύ καλά και τον εμπιστεύεται. «Ένας που εμπιστευόταν την παρέσυρε και την έστειλε στο στόμα του λύκου», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της.

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Το βραδυ

Εκείνο το βράδυ η 24χρονη είχε πιει ένα-δυο ποτά, ωστόσο ένιωθε ζαλισμένη. Αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι της σε μια κωμόπολη έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, επειδή δεν αισθανόταν καλά και δεν έβρισκε ούτε το αμάξι της, αποφάσισε να επιστρέψει ξενοδοχείο και να κοιμηθεί σε δωμάτιο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, «η κοπέλα έφυγε από το ξενοδοχείο με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό της και να πάει για το σπίτι της… Δεν το έβρισκε, ήταν και ζαλισμένη και τηλεφώνησε στον γνωστό της για να τη βοηθήσει. Εκείνος της είπε: “γύρνα στο πάρτι”. Εκείνη αρνήθηκε και γύρισε στο ξενοδοχείο», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε , οι άνδρες που την προσέγγισαν φαίνεται πως της είπαν «Πού πας έτσι;» και εκείνη αποφάσισε να μείνει στο ξενοδοχείο, να κλείσει δωμάτιο και να κοιμηθεί εκεί.

Όμως, στον διάδρομο του ξενοδοχείου την ώρα που εκείνη έβγαινε από το ασανσέρ φαίνεται πως την περίμεναν και «την οδήγησαν σε μια σουίτα… Εκεί ξύπνησε γυμνή…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θανάσης Ζιώγας. «Τίποτα δεν έγινε με τη θέλησή της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ