Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τη σουίτα – Άφθονο αλκοόλ και δυνατή μουσική

Φαίνεται να υπάρχει άφθονο αλκοόλ και μπουκάλια βότκας, ενώ ακούγεται  δυνατή μουσική από το ηχείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τη σουίτα – Άφθονο αλκοόλ και δυνατή μουσική MEGA

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το εσωτερικό της σουίτας του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη στο οποίο η 24χρονη κοπέλα καταγγέλλει ότι βιάστηκε, είδε το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μέσα από τη σουίτα, φαίνεται να υπάρχει άφθονο αλκοόλ και μπουκάλια βότκας, ενώ ακούγεται  δυνατή μουσική από το ηχείο.

Στο βίντεο ακούγονται γέλια και φωνές. Στη σουίτα 401 βρισκόταν και η 24χρονη Γεωργία.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η Γεωργία

Η 24χρονη Γεωργία επιβεβαίωσε στην νέα της κατάθεση ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και παρουσία ψυχολόγου, όσα έως τώρα έχει καταγγείλει για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Γιατί κατέθεσε παρουσία ψυχολόγου

Η κατάθεση έγινε παρουσία ψυχολόγου με βάση τις διατάξεις του ΚΠΔ που τροποποιήθηκε το φθινόπωρο και επέκτεινε αυτή τη δυνατότητα, περαν των ανηλίκων και σε ενήλικα θύματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Άρθρο 228 – Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – Μάρτυρες θύματα εμπορίας ανθρώπων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 12/11/2021

Διαδικασία στα μικτά ορκωτά δικαστήρια

  1. Κατά την εξέταση ως μάρτυρα του θύματος των πράξεων που αναφέρονται στα άρθρα 323Α, 336, στην παρ. 4 του άρθρου 337, στα άρθρα 338, 343, 345 και στην παρ. 3 του άρθρου 349 ΠΚ διορίζεται και παρίσταται, ως πραγματογνώμων, ψυχολόγος ή ψυχίατρος, χωρίς να εφαρμόζονται κατά τα λοιπά τα άρθρα 204 έως 208.
  2. Ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος προετοιμάζει τον παθόντα για την εξέταση, συνεργαζόμενος προς τούτο με τους προανακριτικούς υπαλλήλους και με τους δικαστικούς λειτουργούς. Για το σκοπό αυτόν χρησιμοποιεί κατάλληλες διαγνωστικές μεθόδους, αποφαίνεται για την αντιληπτική ικανότητα και την ψυχική κατάσταση του παθόντα και διατυπώνει τις διαπιστώσεις του σε γραπτή έκθεση που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δικογραφίας. Κατά την εξέταση παρίσταται ο ψυχίατρος ή ο ψυχολόγος και ο παθών μπορεί να συνοδεύεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό του, εκτός αν ο ανακριτής απαγορεύσει την παρουσία του προσώπου αυτού με αιτιολογημένη απόφαση του για σπουδαίο λόγο, ιδίως σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων ή ανάμειξης του προσώπου αυτού στην ερευνώμενη πράξη. Η παρ. 3 του προηγούμενου άρθρου εφαρμόζεται αναλόγως.
  3. Η κατάθεση του παθόντα συντάσσεται εγγράφως και καταχωρίζεται και σε ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό μέσο, όταν αυτό είναι δυνατόν. Η ηλεκτρονική προβολή της κατάθεσης του παθόντα αντικαθιστά τη φυσική παρουσία του στα επόμενα στάδια της διαδικασίας.
  4. Αν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική προβολή της, η γραπτή κατάθεση του παθόντα αναγιγνώσκεται στο ακροατήριο.
  5. Μετά την εισαγωγή της υπόθεσης που αφορά σε πράξεις της παρ. 1 στο ακροατήριο, ο εισαγγελέας ή οι διάδικοι μπορούν να ζητήσουν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου την εξέταση του παθόντα, αν δεν έχει εξεταστεί στην ανάκριση ή πρέπει να εξεταστεί συμπληρωματικά. Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η εξέταση του παθόντα γίνεται με βάση ερωτήσεις που έχουν τεθεί σαφώς, χωρίς την παρουσία των διαδίκων, στον τόπο όπου αυτός βρίσκεται, από ανακριτικό υπάλληλο που τον διορίζει ο δικαστής που διέταξε την εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, στις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1 πλην εκείνης του άρθρου 323Α ΠΚ, το δικαστήριο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση, μπορεί να ζητήσει την εξέταση με φυσική παρουσία του ενήλικου παθόντα, με την τήρηση των διατυπώσεων του άρθρου 330 ΚΠΔ, αν κρίνεται απολύτως αναγκαία για την ανεύρεση της αλήθειας. Οι παρ. 1 και 2 του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις αυτές.
  6. Οι παρ. 2 και 3 του άρθρου 68 του ν. 4478/2017 εφαρμόζονται αναλόγως και επί ενήλικων θυμάτων των αναφερομένων στην παρ. 1 πράξεων. Στην περίπτωση αυτή η κοινωνική έρευνα μπορεί να διεξαχθεί και από κοινωνικούς λειτουργούς δήμων ή περιφερειών.

eurokinissi

Κατέθεσε ο εργοδότης της 24χρονης

Στη λίστα των καταθέσεων έχουν προστεθεί ο εργοδότης της 24χρονης, Χρήστος Καραθανάσης, αλλά και ένα φιλικό του πρόσωπο που θα καταθέσει τη Δευτέρα. Οι δύο άνδρες κλήθηκαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.

«Τον πήρε τηλέφωνο έντρομη και του είπε ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Φύγαμε κατευθείαν με το αυτοκίνητο του και βρήκαμε στο ξενοδοχείο ένα κορίτσι σαφώς κακοποιημένο με μαυρισμένα γόνατα, σε κακό χάλι» σημείωσε φίλος του εργοδότη της 24χρονης.

Την ερχόμενη εβδομάδα καλείται να καταθέσει εκ νέου και η 17χρονη φίλη της Γεωργίας, με την οποία μετέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ