ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν στον αέρα έξω από C-130 – Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Το αποτέλεσμα ήταν ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό για αρκετά λεπτά της ώρας, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος

NEWSROOM
ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν στον αέρα έξω από C-130 – Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στον αέρα, όταν κατά τη διάρκεια ρίψης αλεξιπτωτιστών των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων ένας αλεξιπτωτιστής έμεινε στον αέρα για μερικά λεπτά.

Όπως μετέδωσε το STAR, πριν από λίγες μέρες, ένα ελληνικό C-130 που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όταν έφθασε στα 5.000 πόδια άναψε το πράσινο φως για να αρχίσει η ρίψη των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας από το στικ των 40 αλεξιπτωτιστών έφυγε στο κενό από την πλαϊνή πόρτα του αεροπλάνου.

Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Το αποτέλεσμα ήταν ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό για αρκετά λεπτά της ώρας, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος καθώς τόσο είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε ούτε στιγμή το θάρρος του και προσπαθώντας να απελευθερώσει το αλεξίπτωτο του τον κράτησε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που έχει το αλεξίπτωτο και βρίσκεται περασμένος σε συρματόσχοινο εντός του αεροσκάφους.

Ωστόσο οι άριστα εκπαιδευμένοι ειδικοδυναμίτες για την διαχείριση ακραίων περιστατικών με αστραπιαίες κινήσεις τράβηξαν μέσα στη καμπίνα τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή.

Ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  τις επόμενες ημέρες θα τιμήσεις τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Βίντεο: enikos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ