Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ: Πώς έληξε η κατάληψη έπειτα από 34 χρόνια

Εισερχόμενοι μέσα στο κτίριο αντίκρισαν σπασμένους τοίχους, πόρτες και τζάμια, καθώς και ρημαγμένο πάτωμα και κατεβασμένα φωτιστικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ: Πώς έληξε η κατάληψη έπειτα από 34 χρόνια youtube

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση η οποία έβαλε τέλος στην κατάληψη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ έπειτα από 34 χρόνια, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Η επιχείρηση εκκένωσης έγινε το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου κάτω από άκρα μυστικότητα. Οι άνδρες της Ασφάλειας παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίας και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Εισερχόμενοι μέσα στο κτίριο αντίκρισαν σπασμένους τοίχους, πόρτες και τζάμια, καθώς και ρημαγμένο πάτωμα και κατεβασμένα φωτιστικά.

Δείτε το βίντεο:

Κατάληψη ΑΠΘ: Επικοινωνία του πρύτανη με τον πρωθυπουργό

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου παράλληλα με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό με αφορμή τη λήξη της κατάληψης.

«Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου προς τον κ. Μητσοτάκη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως είχε δηλώσει ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης.

Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ