Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Βοιωτία: Σπείρα «κυνηγών» χαλκού λεηλάτησε 47 μετασχηματιστές – Ζημιά ύψους 218.539 ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες κλοπές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βοιωτία: Σπείρα «κυνηγών» χαλκού λεηλάτησε 47 μετασχηματιστές – Ζημιά ύψους 218.539 ευρώ

Ζημιά ύψους 218.539 ευρώ είχε υποστεί ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την δράση μιας πολυμελούς εγκληματικής ομάδας «κυνηγών» χαλκού που λεηλατούσαν τους μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, έχοντας καταστρέψει συνολικά 47!

Χρειάστηκε πολύμηνη έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών και Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για να εξιχνιαστούν οι δεκάδες κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στις περιοχές Θήβα, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές, Ασωπία, Νεοχωράκι, Ύπατο, Βάγια, Λουτουφί, Ελλοπία, Μουρίκι, Ερυθρές Αττικής και Τανάγρα και να ταυτοποιηθούν έξι Έλληνες και 40 αλλοδαποί που χτυπούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες κλοπές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθούν και άλλες παρόμοιες λεηλασίες, καθώς η σπείρα είχε εξαρθρωθεί από τον Ιούλιο του 2020 και είχαν εξιχνιαστεί οι καταστροφές δεκάδων μετασχηματιστών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Αργολίδα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ