Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

Volkswagen: Άνοιξε τελεσίδικα ο δρόμος για αποζημιώσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Volkswagen: Άνοιξε τελεσίδικα ο δρόμος για αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Τέλος στο DieselGate στην Ελλάδα βάζει ο γερμανικός Όμιλος της Volkswagen, ο οποίος με μία κίνησή τους αποδέχθηκε την ανάγκη αποζημίωσης των καταναλωτών.

Ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας ο γερμανικός κολοσσός παραιτήθηκε των δικογράφων του, βάζοντας τέλος στην αγωγή που είχε καταθέσει καταναλώτρια η οποία αγοράσει ελαττωματικό αυτοκίνητο από την VW κόστους 14.000. Υπέρ της είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ, από το Ειρηνοδικείο Αθήνας.

«Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Τελεσίδικα πλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας είναι σε ισχύ» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταναλώτριας Ηλίας Μπέτζιος προσθέτοντας: «Μας χαροποιεί η απόφαση της κατασκευάστριας εταιρίας να παραιτηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε κάτοχο αυτοκινήτου Volkswagen, αξιώνοντας αποζημίωση λόγω εξαπάτησης, κρίνοντας ότι το παράνομο λογισμικό καθιστούσε μειωμένης αξίας μεταπώλησης το αυτοκίνητο και εκτός οικολογικών επιλογών του καταναλωτή. Μάλιστα έκρινε η απόφαση ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ