Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Βόλος: Απείλησε τη μητέρα του με μαχαίρι κατά τη διάρκεια καυγά – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

“Την ώρα που μαλώναμε εγώ πήγα να κόψω ψωμί και εκείνη παρεξήγησε, το πήρε αλλιώς. Δεν θα της έκανα ποτέ κακό”, είπε ο 22χρονος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Απείλησε τη μητέρα του με μαχαίρι κατά τη διάρκεια καυγά – Τι αποφάσισε το δικαστήριο unsplash

Η ενδοοικογενειακή βία, για άλλη μια φορά, πήρε μεγάλες διαστάσεις στο Βόλο, όταν μια μητέρα κατήγγειλε το γιο της μετά από καυγά. Ενώπιον, όμως, του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, αναίρεσε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η 47χρονη γυναίκα ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία το Σάββατο αλλά χθες στο δικαστήριο δήλωσε πως ποτέ ο γιός της δεν θα της έκανε κακό “. Δεν θέλω να δικαστεί το παιδί μου, τα έχουμε βρει, είμαστε καλά. Το ξέρω ότι γι’ αυτόν είμαι η ίδια του η ζωή”.

Ενδοοικογενειακή βία: Αθώος λόγω αμφιβολιών

Μητέρα και γιός είχαν έντονη φιλονικία για οικονομικά ζητήματα και εκείνος φέρεται να έπιασε μαχαίρι την ώρα του καυγά. “Την ώρα που μαλώναμε εγώ πήγα να κόψω ψωμί και εκείνη παρεξήγησε, το πήρε αλλιώς. Δεν θα της έκανα ποτέ κακό”, είπε ο 22χρονος με την μητέρα του, η οποία εμφανίστηκε με κολάρο στο δικαστήριο, να υπερθεματίζει.

Ενδοοικογενειακή βία

freepik

Μόλις το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, εκείνη τον αγκάλιασε και έκλαιγε μέσα στην δικαστική αίθουσα. Η γυναίκα φέρεται να έχει βοηθήσει τον γιό της μέσα από μεγάλο αγώνα να κόψει τις ουσίες και αυτό έχει επιτευχθεί εδώ και έναν χρόνο.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ