Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Βόλος: Παύει οριστικά η δίωξη κατά της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, τον Νοέμβριο του 2018, με αφορμή τη φυλάκιση της 55χρονης ύστερα από την καταδίκη της σε Β’ βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 10 χρόνια κάθειρξη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Παύει οριστικά η δίωξη κατά της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Οριστικό τέλος στην περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο η οποία πήγε φυλακή, επειδή απελπισμένη για να βρει δουλειά, πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού, έβαλε η Δικαιοσύνη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στο οποίο συζητήθηκε η υπόθεση, μετά την αναίρεση που είχε κάνει δεκτή ο Άρειος Πάγος, αποφάσισε την Τετάρτη 14 Απριλίου, να παύσει οριστικά η δίωξη για απάτη κατά της 55χρονης καθαρίστριας του Δήμου Βόλου, λόγω παραγραφής.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, τον Νοέμβριο του 2018, με αφορμή τη φυλάκιση της 55χρονης ύστερα από την καταδίκη της σε Β’ βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 10 χρόνια κάθειρξη. Πρωτόδικα, είχε μεν καταδικαστεί σε 15 χρόνια, αλλά με αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης, οπότε δεν είχε φυλακιστεί.

Η γυναίκα παρέμεινε 23 μέρες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 -προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις- καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής για λόγους υγείας μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο.

Την Τετάρτη η 55χρονη άκουσε την απόφαση με δάκρυα χαράς και δημιουργεί ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ