Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Βόλος: Σε προστατευτική φύλαξη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας ο «Κάμελ»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Σε προστατευτική φύλαξη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας ο «Κάμελ»

 

Σε προστατευτική φύλαξη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στον Βόλο έχει τεθεί από χθες ο νεαρός με το προσωνύμιο «Κάμελ», που έχει επιτεθεί επανειλημμένα με βενζίνη σε ανυποψίαστες γυναίκες μετά από ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» «μετά από καταγγελίες ότι ο 37χρονος άρχισε να φωνάζει και να ενοχλεί πελάτες και περαστικούς έξω από ένα φαρμακείο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Όμως, δεν τα κατάφεραν και παρελήφθη από περιπολικό που τον μετέφερε στο μέγαρο.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 141/1991, σε προστατευτική φύλαξη τίθενται πρόσωπα τα οποία, λόγω ηλικίας ή ψυχικής ή πνευματικής κατάστασης, είναι επικίνδυνα για την δημόσια τάξη ή εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Τα πρόσωπα που τίθενται σε προστατευτική φύλαξη δεν κλείνονται στο κρατητήριο, εκτός αν δεν μπορεί να αποτραπούν με άλλο τρόπο οι κίνδυνοι που προκαλούν και συντάσσεται έκθεση που υποβάλλεται στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών».

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Επέστρεψε ο 37χρονος «Κάμελ» – Επιτέθηκε σε γυναίκα με βενζίνη 

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο «Κάμελ» εξετάστηκε για πολλοστή φορά από την δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας καθώς στις 18 Αυγούστου προσπάθησε να ρίξει βενζίνη σε μια νεαρής γυμνάστρια που κατάφερε να τον αποφύγει και στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας φωνάζοντας ακατάληπτες φράσεις.

Ωστόσο, και αυτή τη φορά οι ψυχίατροι γνωμάτευσαν ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό, ότι έχει πλήρη συνείδηση των πράξεών του και ότι πρέπει να οδηγηθεί σε ειδικό κέντρο για να απεξαρτηθεί από την βενζίνη.

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2018 από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μιας 21χρονης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή Τρικάλων.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2019 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στις φυλακές Τρικάλων, όπου την εξέτισε και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2019, εξαπέλυσε παρόμοια επίθεση σε μια 45χρονη, η οποία για καλή της τύχη πρόλαβε να κλείσει τα μάτια της. Ωστόσο, από τη βενζίνη έλιωσαν τα γυαλιά ηλίου που φορούσε και υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού στα μάτια! Και τότε, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου είχε δώσει εντολή να εξεταστεί ο «Κάμελ» από ειδικούς και να αποφανθούν αν πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα. Όμως, οι ψυχίατροι γνωμάτευσαν ότι δεν πρέπει να νοσηλευτεί κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος».

Πηγή: magnesianews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ