Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

“Βόμβα” από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: Αναγνωρίζει το Νίκο Κουρή ως ξάδερφό της – ΒΙΝΤΕΟ

Η κόρη του αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε ότι γνώριζε από την ηλικία των 12 ετών για την ύπαρξη του και ότι ο πατέρας της τής είχε πει πως είναι ξάδελφός της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Βόμβα” από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: Αναγνωρίζει το Νίκο Κουρή ως ξάδερφό της – ΒΙΝΤΕΟ

Σε αποκαλύψεις προχώρησε η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη για το Νίκο Κουρή, που παρουσιάζεται ως νόθος γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Η κόρη του αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε ότι γνώριζε από την ηλικία των 12 ετών για την ύπαρξη του και ότι ο πατέρας της τής είχε πει πως είναι ξάδελφός της.

Μιλώντας στον Alpha, η Ασπασία – Άννα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «όλη η οικογένεια ήξερε για τον Νίκο», αν και εξέφρασε την αβεβαιότητά της αν το γνώριζαν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης.

«Υπήρξε μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα μου και με πίεση μου είπε πως είναι ξάδελφός μου. Τον γνωρίσαμε, το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε πως δεν θέλει τίποτα, απλώς θέλει να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια και τις ρίζες του» τόνισε.

Η ίδια κατέληξε λέγοντας ότι αναγνωρίζει το Νίκο Κουρή ως ξάδερφό της, προσθέτοντας ότι το όλο θέμα θα μπορούσε να λυθεί με ένα τεστ DNA. ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη Νίκος Κουρής

Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Θυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή απαγόρευσε την Πέμπτη στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Μετά την απόφαση επί της έκδοσης ή μη προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια θα εκδικαστεί και επί της ουσίας η υπόθεση.

Η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα, που έχει στραφεί σε βάρος του 54χρονου Νίκου Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη υποστήριξε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη» πρόσθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο δικόγραφό της.

ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη Νίκος Κουρής

eurokinissi

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο Νίκος Κουρής «με τη συμπεριφορά του αυτή, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους».

Κατά τη διαδικασία, ο Νίκος Κουρής επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη δηλώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

BINTEO OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ