Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Βόμβα στα ΜΑΤ: Οι φόβοι των Αρχών, τα σενάρια και οι ομοιότητες με την 17Ν – ΒΙΝΤΕΟ

“Πρόκειται για επίθεση καθαρά προς την Αστυνομία”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ. Τα υλικά “τα χρησιμοποιούσε η 17Ν” ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόμβα στα ΜΑΤ: Οι φόβοι των Αρχών, τα σενάρια και οι ομοιότητες με την 17Ν – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

«Φύλλο και φτερό» κάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια τα στοιχεία από τη βόμβα στα ΜΑΤ με τις αρμόδιες Αρχές και ειδικούς να διακρίνουν ομοιότητες των υλικών με την 17Ν.

«Τα υλικά έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ξεχωριστά αλλά όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας – γιατί πρόκειται για επίθεση καθαρά προς την Αστυνομία – χάρη στην ψυχραιμία του αστυνομικού έχουμε ατόφιο τον εκρηκτικό μηχανισμό, δεν καταστράφηκε και έτσι δεν είχαμε μόνο υπολείμματα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι υλικό έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική» πρόσθεσε, αναφέροντας πως «γίνεται μεγάλη έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες. Υπάρχει κάμερα αλλά τη λεπτομέρεια του αν έχει καταγραφεί εικόνα ή όχι θα μας ενημερώσουν οι τεχνικοί που έχουν εξάγει το υλικό από την κάμερα».

Βόμβα στα ΜΑΤ: «Τυφλό σημείο που δεν επιλέχθηκε τυχαία»

Η κυρία Δημογλίδου επεσήμανε μάλιστα πως η τοποθέτηση έγινε στοχευμένα. «Πρόκειται για ένα τυφλό σημείο που δεν επιλέχθηκε τυχαία». σημείωσε τονίζοντας πως «κάποιος που θέλει να αφήσει έναν μηχανισμό έχει παρακολουθήσει».

Σχολιάζοντας το αν πρόκειται για δράστες που είναι παλιοί γνώριμοι η ίδια δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν είναι κάτι καινούριο ή προσπαθεί να αναβιώσει από το παρελθόν. Πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα χωρίς πανικό».

Γ. Καλλιακμάνης: «Τα υλικά τα χρησιμοποιούσε η 17Ν»

Στην ψυχραιμία του πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) ο οποίος «απενεργοποίησε τη βόμβα με τα χέρια» αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ισχυριζόμενος πως τα υλικά του μηχανισμού «τα χρησιμοποιούσε η 17Ν».

«Η βόμβα είχε δύο πυροκροτητές που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έναν και να σκάσει ο άλλος. Το έκανε με κίνδυνο της ζωής του» σημείωσε για τον πυροτεχνουργό ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είναι μια συγκυρία περίεργη, ανησυχούν πολλοί στην ΕΛΑΣ. Είναι περίεργο ότι γνώριζαν ότι το καταγραφικό δεν λειτουργούσε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων. «Πώς ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό; Πρέπει η έρευνα να το δείξει. Εκτός εάν δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπήρχαν κάμερες. Δεν αποκλείω τίποτα, υπάρχουν τέτοια στοιχεία και στην αστυνομία και παντού. Όπου υπάρχει διαφθορά επιλαμβάνεται το εσωτερικών υποθέσεων» ανέφερε.

Πάντως, ο κ. Καλλιακμάνης επεσήμανε χαρακτηριστικό ότι «αν αυτό το πράγμα έσκαγε δεν θα ζούσαν όσοι περνούσαν από εκεί, δεν θα ήταν στη ζωή ο αστυνομικός σκοπός, θα κινδύνευαν και φοιτητές. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ίσως είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας τρομοκρατών που αρχίζουν με αυτή την ενέργεια. Πάντα υπάρχει ο έμπειρος, πάντα υπάρχει κάποιος που δίνει τέτοιες οδηγίες και βρίσκει εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και τους στρατολογεί».

Την άποψη πως η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη μέσα σε δοχεία φαγητού, χρησιμοποιούσε στις ενέργειές της η 17Ν εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ