Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020

Βόρεια Κορέα: Σε κίνδυνο η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από εγχείριση (;)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόρεια Κορέα: Σε κίνδυνο η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από εγχείριση (;)

Απαραίτητη επέμβαση στην καρδιά του Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας Daily NK με έδρα τη Νότια Κορέα. Το Μέσο αναφέρει ότι η εν λόγω επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και της υπερκόπωσης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια στιγμή το CNN – επικαλούμενο πηγές από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες – μετέδωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά τις πληροφορίες που θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από εγχείρηση στην καρδιά. Οι ανησυχίες είναι αξιόπιστες αλλά δύσκολο να επιβεβαιωθούν δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Κατά το δημοσίευμα η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται έκτοτε να αναρρώνει σε βίλα στην επαρχία Χιανγκσάν.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια ύποπτη δραστηριότητα που να επιβεβαιώνει την αγωνία για την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως σημειώνει το Associated Press τα σενάρια σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν τις περισσότερες φορές έχουν ως αφορμή την παρουσία του ή μη σε σημαντικά γεγονότα στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου όταν προήδρευσε συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος. Αντίθετα ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σέονγκ-Τσανγκ από το ινστιτούτο Sejong ακόμα και να υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα την ακολουθήσει πολιτική αναταραχή καθώς η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιόνγκ ασκεί ήδη μεγάλη επιρροή μέσα στην κυβέρνηση ενώ, όπως σημειώνει ο αναλυτής, υπάρχουν αρκετοί στο σύστημα ηγεσίας της Πιονγιάνγκ που θέλουν την διατήρηση της οικογένειας Κιμ στην ηγεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ