Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Βουλή: Άγρια κόντρα Πλεύρη – Σκουρλέτη με … “ολίγον” από τρομοκρατία, συλλαλητήρια και κορονοϊό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συναγελάζεται με τρομοκράτες», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά πως «δεν θα επιτρέψουμε στραγγαλισμό των δικαιωμάτων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βουλή: Άγρια κόντρα Πλεύρη – Σκουρλέτη με … “ολίγον” από τρομοκρατία, συλλαλητήρια και κορονοϊό

Σφοδρή σύγκρουση για την πανδημία, τα συλλαλητήρια αλλά και τους τρομοκράτες της «17Ν» είχαν στη Βουλή οι Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) και Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ εξήγησε πως η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας έχει προκαλέσει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία καθώς από την μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καταστολή και από την άλλη ζητά περισσότερα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Πείτε ότι θέλετε να έχετε 10.000 κόσμο στο δρόμο. Βγείτε και πείτε ότι στις συναθροίσεις δεν κολλάει.

Πείτε ότι στην ζυγαριά δημόσια υγεία ή διαμαρτυρία εσείς επιλέγετε την διαμαρτυρία και ότι αποδέχεστε την αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών στις ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «θέλετε να ζείτε στο ψέμα.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα: θέλουμε τάξη και στα πανεπιστήμια. Υλοποιούμε το πρόγραμμα που είχαμε τάξει στους πολίτες. Εμείς δεν ανεχόμαστε καταστάσεις να έρχονται και να διαπομπεύουν πρυτάνεις ή να αναρτούν πανό και να λένε «που είναι ο πατέρας σου».

Εσείς τα κάνατε αυτά.

Εσείς νομοθετήσατε έξι παρεμβάσεις υπερ των τρομοκρατών της 17Ν. Η αντιπολίτευση οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι κόμμα του 3% να συναγελάζεται με τρομοκράτες. Πρέπει να πάρει την ευθύνη και να πει ότι ο κορονοϊός κολλάει παντού και τα δικαιώματα πρέπει να ασκούνται με γνώμονα τη δημόσια υγεία».

Απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο δημοκρατική κυβέρνηση από το 1974 και μετά» και πρόσθεσε υιοθετώντας το περιεχόμενο του κειμένου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπερ Κουφοντίνα ότι «το κράτος δικαίου είναι για όλους.

Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξε για κανέναν. Ο καθένας δικάζεται άπαξ.

Η εκδικητική αντιμετώπιση του οποιουδήποτε είναι έξω από τον νομικό πολιτισμό».

Πλεύρης: Ας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κολλάει κορονοϊός στις συναθροίσεις

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πλεύρης ανέφερε αρχικά ότι κυβέρνηση στον ένα χρόνο πανδημίας έχει πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου:

«Οι κλίνες ΜΕΘ να αυξηθούν από 550 σε 1.300. Να αυξηθεί το υγειονομικό προσωπικό κατά 10% και να αυξηθούν οι δαπάνες κατά 25%. Είμαστε υπερήφανοι για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που εμπόδισαν να μην κρασάρει το σύστημα. Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία Μ. Βρετανία κράσαραν και η Ελλάδα κατάφερε σε ένα μόλις χρόνο να παρέχει νοσηλεία σε αυτές τις συνθήκες.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυξήσαμε τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε σε λίγες εβδομάδες πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Το Δημόσιο έγινε εργοδότης των ιδιωτικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε αναστολή. Το κράτος έγινε δανειστής και εκμισθωτής για τις επιχειρήσεις.

Δόθηκαν 24 δις ευρώ το 2020 και 7,5 δις ευρώ έχουν προγραμματιστεί για το 2021».

Παράλληλα, για το ζήτημα των συναθροίσεων είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρέπει να μας πείτε ποια περιοριστικά μέτρα προτείνετε. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε κινητικότητα που υπάρχει αυξάνει και τα κρούσματα.

Αρα προσπαθούμε να περιορίσουμε την κινητικότητα και να έχουμε μέτρα. Σε συνεργασία με την επιτροπή ειδικών λαμβάνονται μέτρα για το άνοιγμα του εμπορίου για κίνηση των πολιτών και την άσκηση των δικαιωμάτων του.

Εσείς περιορίζετε την συζήτηση μόνο στα συλλαλητήρια.

Δεν είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να κινηθεί, να εκκλησιαστεί να πάει στην δουλειά του;

Και εσείς έρχεστε και έχετε ταμπού το συναθροίζεστε.

Πως;

Πείτε ότι θέλετε να έχετε 10 χιλ. στους δρόμους. Πείτε ότι δεν κολλάει στις συναθροίσεις. Εσείς επικροτείτε εικόνες κόσμου που είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Βγείτε και πείτε το».

Σκουρλέτης: Δεν θα επιστρέψουμε τον στραγγαλισμό των δικαιωμάτων στο όνομα της πανδημίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η πιο Δημοκρατική κυβέρνηση από το 1974» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης για να προσθέσει «εσείς στραγγαλίζετε την Δημοκρατία.

Με τις απαγορεύσεις και την επιβολή αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Πλεύρης έθεσε με ωμό τρόπο το δίλλημα: από την μια η πανδημία και από την άλλη τα δικαιώματα.

Κοιτάξτε κ. Πλεύρη δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα στο όνομα καμίας πανδημίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ