Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Βουλή: Στον «πάγο» τα τρία μνημόνια κατανόησης με τα Σκόπια – Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου – Παράδοση ΜΕΘ στο Σωτηρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βουλή: Στον «πάγο» τα τρία μνημόνια κατανόησης με τα Σκόπια – Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου – Παράδοση ΜΕΘ στο Σωτηρία

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδειξε πως εξαρχής η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να καταθέσει τα νομοσχέδια στο κοινοβούλιο τις ημέρες επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα αλλά όχι και να τα κυρώσει.

«Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα».

Πάντως, το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της πλειοψηφίας καθώς αρκετοί βουλευτές, κυρίως της Βορείου Ελλάδας γνώριζαν ότι θα έχουν πολιτικό πρόβλημα με την κύρωση των επίμαχων συμβάσεων.

Έως 15 Οκτωβρίου η παράδοση της νέας πτέρυγας ΜΕΘ στο Σωτηρία

Εκτός αυτών, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου κατασκευής νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών στο νοσοκομείο Σωτηρία που αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η νέα πτέρυγα θα παραδοθεί στο νοσοκομείο έως μέσα Οκτωβρίου ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ καθώς η σχετική απόφαση δωρεάς ελήφθη από τον Πρόεδρο της Βουλής πριν από περίπου 3 μήνες.

Διευρύνεται η επιστολική ψήφος

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου τόνισε πως στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών που επιβάλλουν στη Βουλή να λειτουργεί με ελάχιστη φυσική παρουσία βουλευτών θα διευρυνθεί ο θεσμός της επιστολικής ψήφου.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα διεξάγονται με την φυσική παρουσία έως 50 βουλευτών και οι υπόλοιποι θα ψηφίζουν δια επιστολής από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Να σημειωθεί ότι το ψηφιακό σύστημα που φιλοδοξούσε να βοηθήσει τους βουλευτές ώστε να ψηφίζουν ταυτόχρονα και εξ αποστάσεως απέτυχε να περάσει τα σχετικά τεστ.

Πηγή : Πρώτο θέμα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ