Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026

Βρετανία: Πρώην δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ένοχος για δεκάδες βιασμούς της πρώην συζύγου του

Ο 49χρονος Φίλιπ Γιανγκ παραδέχθηκε 48 αδικήματα, μεταξύ των οποίων βιασμούς, νάρκωση και ηδονοβλεψία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρετανία: Πρώην δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ένοχος για δεκάδες βιασμούς της πρώην συζύγου του freepik

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη ότι ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ο Φίλιπ Γιανγκ, ηλικίας 49 ετών, δήλωσε ένοχος για 48 εγκλήματα που διέπραξε το διάστημα μεταξύ 2010 και 2023 σε βάρος της πρώην συζύγου του Τζόαν Γιανγκ, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, παραιτήθηκε του νόμιμου δικαιώματός της μη δημοσιοποίησης της ταυτότητάς της.

Σύμφωνα με το www.ertnews.gr, ο Γιανγκ παραδέχθηκε έντεκα κατηγορίες βιασμού, 11 κατηγορίες χορήγησης μιας ουσίας με σκοπό τη νάρκωση και τη σεξουαλική συνεύρεση, όπως και 11 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Ουίντσεστερ, στη νότια Αγγλία.

Δήλωσε, επίσης, ένοχος σε 14 κατηγορίες για ηδονοβλεψία, μεταξύ άλλων μία κατηγορία βάσει της οποίας ο Γιανγκ βιντεοσκοπούσε την πρώην σύζυγό του, σε τουλάχιστον «200 περιπτώσεις», το διάστημα μεταξύ 2010 και 2024.

Επιπλέον, ο Γιανγκ παραδέχθηκε την ενοχή του πως δημοσίευσε άσεμνα άρθρα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες της σε τουλάχιστον «500 περιπτώσεις».

Άλλοι τέσσερις άνδρες δήλωσαν αθώοι σε κατηγορίες που σχετίζονται με μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα με την Τζόαν Γιανγκ.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Πηγή: www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ