Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Βρέθηκε σπάνιο πτηνό – Mισό θηλυκό και μισό αρσενικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρέθηκε σπάνιο πτηνό – Mισό θηλυκό και μισό αρσενικό

Ένα σπάνιο πτηνό, εντόπισαν ερευνητές από το καταφύγιο άγριας ζωής, Powdermill, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑτο οποίο μάλιστα οι ερευνητές θεωρούν “μονόκερο” στο είδος του.

Το πουλί από τη μία πλευρά του έχει αρσενικά χαρακτηριστικά και από την άλλη θηλυκά!

Συγκεκριμένα, στη μία πλευρά τα φτερά του είναι ροζ και μαύρα (τυπικό δείγμα αρσενικού) και από την άλλη πλευρά τα φτερά του είναι κίτρινα και λευκά (χαρακτηριστικό των θηλυκών).

Μάλλον πρόκειται για διμερή γυναικομορφισμό

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μάλλον πρόκειται για μια μια γενετική ανωμαλία γνωστή ως διμερής γυναικομορφισμός. Σε αντίθεση με τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς, δηλαδή την συνύπαρξη αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών ιστών, οι γυναικόμορφοι εμφανίζουν αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του σώματός τους.

Στο ερώτημα, δε, αν αν αυτό το πουλί έχει την ικανότητα να αναπαράγεται, οι επιστήμονες εξηγούν: «Επειδή συνήθως μόνο η αριστερή ωοθήκη είναι λειτουργική στα πουλιά και η αριστερή πλευρά αυτού του πουλιού είναι θηλυκή, θα μπορούσε θεωρητικά να παράξει μικρά αν ζευγαρώσει με ένα αρσενικό».

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το πουλί μπορεί, σε πρώτη φάση, ακόμη και αν μπορεί να αναπαραχθεί, να προσελκύσει σύντροφο, καθώς το κελάηδισμά του ίσως προκαλέσει σύγχυση στα ομοειδή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ