Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Ξανθόπουλος για καταγγελίες Τουλουπάκη: Σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα

Δήλωση Θεόφιλου Ξανθόπουλου, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την σημερινή ακρόαση της εισαγγελέως Ελ. Τουλουπάκη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανθόπουλος για καταγγελίες Τουλουπάκη: Σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα eurokinissi

Σε δήλωση προχώρησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχετικά με την σημερινή ακρόαση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς.

«Οι σοβαρές καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία, προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος.

«H σημερινή ακρόαση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκθέτει  την ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε βάρος όσων ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία των θεσμών στη χώρα», σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Τουλουπάκη που μαζί με τους άλλους 2 εισαγγελείς διαφθοράς και δημοσιογράφους κατέστη τελικά κατηγορούμενη, περιέγραψε αναλυτικά τις ενέργειες της κυβέρνησης εναντίον της καθώς και εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων, με στόχο την αφαίρεση της δικογραφίας από την ίδια και την μετατροπή του σκανδάλου σε δήθεν σκευωρία. Έκανε επίσης αναφορά στις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων που προεξοφλούσαν την δίωξή και την καταδίκη της, μιλώντας για «ακραία περίπτωση κατάλυσης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μετά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες, καθίσταται πλέον δεδομένο και στην ΕΕ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ελλάδα συναγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία, τις αρνητικές επιδόσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στο τομέα των παραβιάσεων του κράτους δικαίου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ