Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Ξανθόπουλος: Να θεσμοθετηθεί ευθύνη και των Τραπεζών για παράνομες πράξεις και ακραίες συμπεριφορές – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά ο ρόλος και το έργο του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανθόπουλος: Να θεσμοθετηθεί ευθύνη και των Τραπεζών για παράνομες πράξεις και ακραίες συμπεριφορές – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Το ερώτημα της θεσμοθέτησης ευθύνης και για την Τράπεζα​ όταν είναι προφανές, ότι ενώπιον της διαπράττεται μια παράνομη πράξη, έθεσε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση επί της Ετήσιας Έκθεσης, έτους 2020, του Συνηγόρου του Καταναλωτή και την ακρόαση  του Συνηγόρου κ. Ελευθέριου Ζαγορίτη.

​«Τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να νομοθετηθεί μια ευθύνη της Τράπεζας για αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, όπου διά παραλείψεως παρακολουθεί αμέτοχη να τελείται ένα έγκλημα, το οποίο και άλλες φορές λαμβάνει χώρα, επειδή τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά ο ρόλος και το έργο του Συνηγόρου του Καταναλωτή με τα νέα πεδία παρέμβασης που δημιουργούνται, έτσι ώστε να μην αρκείται σε μια απλή διαχειριστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων επισημαίνει, αλλά να διατυπώνει και προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία, ή τη νομοθετική εξουσία, για τυχόν παρεμβάσεις με στόχο την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ