Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ξεκάθαρη απειλή της Χεζμπολάχ στην Κύπρο αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει βάσεις στο νησί – ΒΙΝΤΕΟ

"Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό, θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χασάν Νασράλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκάθαρη απειλή της Χεζμπολάχ στην Κύπρο αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει βάσεις στο νησί – ΒΙΝΤΕΟ Open News

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως η Χεζμπολάχ απείλησε ανοιχτά την Κύπρο στην περίπτωση που επιστρέψει να ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις για το Ισραήλ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβικά μέσα:

“Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου. Εάν ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της στο Ισραήλ για χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου, τότε η Κύπρος θα είναι μέρος του πολέμου”.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα προειδοποίησε σήμερα ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα του θα πολεμήσει “χωρίς κανόνες” και “χωρίς ανώτατα όρια” σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος με το Ισραήλ και ότι κανένα σημείο του Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα είπε ότι αυτό περιλαμβάνει και πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο Νασράλα απείλησε επίσης για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει “μέρος του πολέμου” αν συνέχιζε να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

“Ο εχθρός γνωρίζει ότι έχουμε μια πλήρη τράπεζα στόχων, η οποία κλονίζει τα θεμέλια της οντότητας. Γνωρίζει επίσης τι τον περιμένει στη Μεσόγειο Θάλασσα και τώρα τον απασχολούν τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχουμε μια πλήρη και πραγματική τράπεζα στόχων και έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους”, είπε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ ότι θα καταστραφεί σε περίπτωση “ολοκληρωτικού πολέμου”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ