Πέμπτη 19 Μαϊου 2022

Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων ξεκινά το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» έχει περάσει κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει υπέρ, την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια και τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να το καταψηφίζουν.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θεωρείται και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Γενικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι: Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης (ΝΔ), Αικατερίνη Παπανάτσιου(ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης(ΚΙΝΑΛ), Νικόλαος Καραθανασόπουλος(ΚΚΕ), Βασίλειος Βιλιάρδος(ΕΛ.ΛΥΣΗ) και Κρίτων-Ηλίας Αρσένης(ΜέΡΑ25).

Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ οι: Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, Ζωή (Ζέττα) Μακρή, Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη. Από τον Συριζα οι, Νικόλαος Συρμαλένιος, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος και Αθανάσιος Μωραΐτης. Από το ΚΙΝΑΛ οι Γεώργιος Αρβανιτίδης και Μιχαήλ Κατρίνης, η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ο Κωνσταντίνος Χήτας από την ΕΛ. ΛΥΣΗ και ο Γεώργιος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ