Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ξεκόλλησε πόρτα από εν κινήσει λεωφορείο – Επιβεβαιώνει το περιστατικό η εταιρεία – ΒΙΝΤΕΟ

Tην πόρτα συγκράτησαν μάλιστα οι ίδιοι οι επιβάτες για να μη φύγει εντελώς και βρεθεί στο δρόμο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκόλλησε πόρτα από εν κινήσει λεωφορείο – Επιβεβαιώνει το περιστατικό η εταιρεία – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Σημάδια κατάρρευσης παρουσιάζουν τα λεωφορεία της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) καθώς ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά που σε πολλές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ethnos.gr, μία νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στη σειρά των πρόσφατων περιστατικών σε μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα, καθώς την Τετάρτη, επιβάτες του λεωφορείου Α1 (Βούλα – Πειραιάς) είδαν έντρομοι τη μισή πόρτα του οχήματος να ξεκολλάει.

Όπως κατήγγειλε επιβάτης της γραμμής, το λεωφορείο αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου μπροστά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιατί το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως την πόρτα συγκράτησαν μάλιστα οι ίδιοι οι επιβάτες για να μη φύγει εντελώς και βρεθεί στο δρόμο ενώ ο οδηγός του οχήματος συγκράτησε τα 2 φύλλα με ταινία.

Καταγγελία για λεωφορείο

ethnos.gr

Λεωφορεία: Συνεχίστηκε “κανονικά” το δρομολόγιο – Επιβεβαιώνει το περιστατικό η εταιρεία

Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες ότι δε θα ξανανοίξει τη μεσαία πόρτα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο δεν κατέβασε τους επιβάτες ώστε να εκκενωθεί το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Στη συνέχεια και όπως καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης, μπροστά από τον σταθμό Εδέμ και ενώ το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση, «το ξεχαρβαλωμένο φύλλο δυστυχώς έπεσε προς τη μεριά του δρόμου». Ο οδηγός συγκράτησε πάλι τα φύλλα με ταινία και συνέχισε τη διαδρομή του για όσο διάστημα τουλάχιστον ο συγκεκριμένος επιβάτης παρέμεινε στο όχημα.

Το περιστατικό παραδέχεται και η ΟΣΥ. Πηγές της εταιρείας, με τις οποίες επικοινώνησε το «Έθνος», σημείωναν πως πράγματι τμήμα της πόρτας ξεκόλλησε. Προσέθεταν ωστόσο ότι αυτό δεν έγινε δεύτερη φορά και ουδέποτε βρέθηκε στο δρόμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση του οδηγού του οχήματος.

Η εταιρία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, η οποία αφορά κυρίως τον οδηγό και το λόγο για τον οποίο δεν ακινητοποίησε άμεσα το όχημα ώστε να το εκκενώσει βάσει των κανονισμών. Ο ίδιος, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν αποβίβασε τους επιβάτες στο σημείο καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού τους αφού από εκεί διέρχεται η γραμμή του τραμ. Προχώρησε -όπως είπε- για 3 στάσεις ώστε οι επιβάτες να κατέβουν με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται πως και άλλα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, όπως η περίπτωση του τρόλεϊ που έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό στην οδό Πατησίων καθώς και η αποκόλληση τμήματος της οροφής σε λεωφορείο που εκτελούσε τη γραμμή 040 από Σύνταγμα προς Πειραιά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ