Παρασκευή 16 Μαϊου 2025

Υπ. Δικαιοσύνης: Υπεγράφη σύμβαση μίσθωσης κτηρίου στέγασης του Πρωτοδικείου Περιστερίου

"Είμαστε ευτυχείς που φτάσαμε σ’ αυτή την ημέρα ώστε και η Δυτική Αθήνανα αποκτήσει ένα αξιοπρεπέστατο δικαστικό κτήριο" δήλωσε ο Γ. Φλωρίδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπ. Δικαιοσύνης: Υπεγράφη σύμβαση μίσθωσης κτηρίου στέγασης του Πρωτοδικείου Περιστερίου EUROKINISSI

Υπεγράφη, σήμερα,σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης καιτης εταιρείας «Κτηματομετρική ΙΚΕ» για τη στέγαση της Περιφερειακής Έδρας Περιστερίουτου Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας.

Το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί η Περιφερειακή Έδρα Περιστερίου του ΠρωτοδικείουΑθηνών βρίσκεται επί των οδών Γούναρη και Πλαπούτα, μόλις 50 μέτρα από τον σταθμόΜΕΤΡΟ Αγίου Αντωνίου. Το συνολικό εμβαδόν του ισογείου και των έξι ορόφων του είναιπερίπου 2800 τ.μ., περιλαμβάνει 2 ακροατήρια, πληθώρα γραφείων ικανών να στεγάσουντις αυξημένες ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τον Νέο Δικαστικό Χάρτη,καθώς και βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους (θέσεις στάθμευσης, αρχείο κλπ).

Έχει γίνει πρόβλεψη για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, για παράδειγμα μετη χρήση X-Ray κατά την είσοδο στο κτήριο, καθώς και μέτρων ενεργητικής και παθητικήςπυροπροστασίας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Άμεσα θα ολοκληρωθούν, με δαπάνες, μέριμνα και ευθύνη του εκμισθωτή, και οι εργασίεςγια την προσβασιμότητα του κτηρίου από άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, μετην εγκατάσταση ραμπών στις εισόδους, τη χρήση ανελκυστήρων και τη διαμόρφωσηκατάλληλων χώρων υγιεινής και με βάση τη μίσθωση το κτήριο θα παραδοθεί από το νέο δικαστικό έτος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που φτάσαμε σ’ αυτή την ημέρα ώστε και η Δυτική Αθήνανα αποκτήσει ένα αξιοπρεπέστατο δικαστικό κτήριο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 1,5 εκατ.πολιτών και χιλιάδων δικηγόρων. Οι κτηριακές συνθήκες μέχρι τώρα δεν ήταν αντάξιες της αποστολήςτης Δικαιοσύνης. Πολύ σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας το νέο κτήριο για να εξυπηρετείόλες τις λειτουργίες της Δικαιοσύνης».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας τόνισε: «Διαρκής μας μέριμνα είναι να διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης τωνΔικαστηρίων με εύκολη και άνετη πρόσβαση σε όλους. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε τοκτηριακό πρόγραμμα σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα για τις Περιφερειακές Έδρες τουΠρωτοδικείου Αθηνών σύντομα θα ανακοινώσουμε για το Κορωπί και αναζητούμεκατάλληλο κτήριο για το Μαρούσι και την Καλλιθέα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ