Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο ο Κ. Βαξεβάνης μετά το δημοσίευμα – Ζητεί ενιαία έρευνα όλων των παρακολουθήσεων

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου-εκδότη και του δικηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη. Τι ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο ο Κ. Βαξεβάνης μετά το δημοσίευμα – Ζητεί ενιαία έρευνα όλων των παρακολουθήσεων eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη.

Ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο την ενοποίηση των δικογραφιών για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και να σταματήσει η εισαγγελική σαλαμοποίηση και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών.

eurokinissi

Τι δήλωσε ο Κ. Βαξεβάνης για τις παρακολουθήσεις

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα.

Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα εφετών,  ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, οι έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Τέλογλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιακος  και ο κάθε Ντογίακος να διατάζει νέα προκαταρκτική σα να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη.

Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε  το κρυφοτούλι Στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δυο επιχειρηματίες ο κ

Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος οι οποίοι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, συν  άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες. Κανένας δεν τους κάλεσε καμία ανακριτική έρευνα  γιατί αυτό έχει επιλέξει ο ο κ. Μητσοτάκης.

Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση.

Αναφορικά με τις  αποδείξεις ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι φυσικά υπάρχουν αποδείξεις. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα.  

Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά».

Βαξεβάνης παρακολουθήσεις

eurokinissi

Μαντζουράνης: Οι αποκαλύψεις πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου», δήλωσε από τον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος του εκδότη, Γιάννης Μαντζουράνης ο οποίος συμπλήρωσε: «το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες  και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους».

«Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι «άριστοι» της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων», τόνισε ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της».

«Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.  Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής. Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί. Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

eurokinissi

Η λίστα

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η εφημερίδα την Κυριακή, δημοσίευσε λίστα ατόμων που παρακολουθούνταν από το Predator και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την οποία με ειδική διάταξη ο πρωθυπουργός είχε πάρει υπό τον έλεγχο του γραφείου του, ήδη από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την κυβέρνηση. Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας και Ολγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Αδωνης Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας, Τζένη Μπαλατσινού, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αλέξης Παπαχελάς και Λάκης Λαζόπουλος είναι μερικά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Σύμφωνα με ερμηνεία του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μίλησε την Κυριακή «Στο Κόκκινο 105,5», παρακολουθούνταν πρόσωπα από τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωθε απειλή, είτε αυτοί ήταν πολιτικοί αντίπαλοι, είτε εσωκομματικοί.

Παρακολουθήσεις: Με παρέμβαση Ντογιάκου θα κληθεί ο Κ Βαξεβάνης να καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στο μεταξύ όπως έγραψε το dikastiko.gr, o κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει άμεσα σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει, προσκομίζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας.

Η παραγγελία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να υλοποιηθεί με την κλήση του εκδότη και δημοσιογράφου.

Αιχμές Βαξεβάνη κατά Ντογιάκου

“Σε μια υπόθεση που υπάρχει θεσμική εκτροπή, που κατηγορείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί το σύμπαν, τους υπουργούς τους και τις γυναίκες τους ακόμα, αναλαμβάνει η Εισαγγελία γενικώς και αορίστως για να κάνει προκαταρκτική; Πώς το εξηγεί ο κ. Ντογιάκος αυτό; Σε αυτόν τον κατήφορο τον θεσμικό έχουμε ρίξει την πολιτική, έχουμε ρίξει τη δημοσιογραφία, έχουμε ρίξει και τη δικαιοσύνη” ανέφερε την Κυριακή ο Κ. Βαξεβάνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ