Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Υπόθεση 11χρονου Μάριου: Συζητήθηκε το αίτημα αποζημίωσης της οικογένειας στο Διοικητικό Εφετείο

Με την απόφασή του το επόμενο διάστημα θα κριθεί η απόρριψη ή μη της έφεσης που άσκησε το Δημόσιο κατά της καταβολής του επιδικασθέντος ποσού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση 11χρονου Μάριου: Συζητήθηκε το αίτημα αποζημίωσης της οικογένειας στο Διοικητικό Εφετείο

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας στην υπόθεση αποζημίωσης της οικογένειας του 11χρονου Μαριου Σουλούκου, που έχασε πριν 4 χρόνια τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Η οικογένεια του Μάριου, ο πατέρας και η μητέρα του, βρέθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο που συζητήθηκε η υπόθεση, ζητώντας δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης, όπως είχε αποκαλύψει και το dikastiko.gr.

 Σημειώνεται, ότι σε πρώτο βαθμό επιδικάστηκε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους περίπου 490.000 ευρώ.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» τόνισε ο κ. Μαντάς.

Αντίθετα, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ