Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Γρέγος – Τι αποφάνθηκε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Λίγα 24ωρα μετά την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη, οι αρμόδιες αρχές έδειξαν το δρόμο εξόδου προς άλλο ένα διευθυντικό στέλεχος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Γρέγος – Τι αποφάνθηκε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών eurokinissi

Χρυσή Αυγή-Αντώνης Γρέγος: Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος με ομόφωνη απόφαση Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ενώπιον του οποίου αιτήθηκε την αναστολή της ποινής του μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα, αλλά και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Χρυσή Αυγή-Αντώνης Γρέγος

eurokinissi

Χρυσή Αυγή-Αντώνης Γρέγος: Αντίθετη η εισαγγελική πρόταση

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, κατά την οποία το αίτημα του καταδικασμένου σε έξι έτη κάθειρξης για εγκληματική οργάνωση, έπρεπε να απορριφθεί, καθώς δεν προκύπτει βλάβη.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του. Σημειώνεται, ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν απορριφθεί 2 αντίστοιχες αιτήσεις του.

Χρυσή Αυγή-Αντώνης Γρέγος

eurokinissi

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Άρειος Πάγος είχε δείξει την επιστροφή του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη στη φυλακή. Όπως ανέφερε το dikastiko.gr το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του Χαράλαμπου Μωυσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά την είδηση της αποφυλάκισης του, ο εισαγγελέας Χαρ. Μωυσίδης υπέβαλλε αίτημα αναίρεσης εξηγώντας πως στην απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» και συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο κ. Μωυσίδης υπογράμμιζε πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του και είχα απορρίψει τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, εξηγώντας ότι «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ