Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Υπόθεση Διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ: Η απάντηση του πασίγνωστου δικηγόρου στο dikastiko.gr

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ: Η απάντηση του πασίγνωστου δικηγόρου στο dikastiko.gr

Για λασπολόγους και σιτιζόμενους από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη της διαφθοράς, κάνει λόγο οργισμένος ο πασίγνωστος δικηγόρος της Αθήνας , ο οποίος εμφανίστηκε σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ ως «εκβιαστής αστυνομικών με ροζ βίντεο».

Ο δικηγόρος μιλώντας στο dikastiko.gr , θεωρεί πως ουσιαστικά είναι θύμα επίθεσης από τα ίδια κυκλώματα που όπως λέει εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταγγείλει για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ με παροχές προστασίας στο οργανωμένο έγκλημα.

Υπεράνω υποψίας

Η έναρξη της υπόθεσης τοποθετείται χρονικά πολύ πίσω και βγήκε στη δημοσιότητα προ ημερών όταν έγινε γνωστό πως μετά από καταγραφές συνομιλιών της ΕΥΠ που φέρεται να εξελισσόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, πρόσωπα υπεράνω υποψίας καλούνται και δίνουν τη δική τους εκδοχή στην Πταισματοδίκη. Κάποιοι μιλούν για κύκλωμα προστασίας με τζίρο 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

5 δικηγόροι , αστυνομικοί (εν ενεργεία και απόστρατοι) οι οποίοι έχουν περάσει από νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ, όπως το Οργανωμένο Έγκλημα, την Ασφάλεια Αττικής και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, βρίσκονται στον κατάλογο. Φιγουράρει επισης το όνομα πρωην βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα όμως νομικές πηγές εξηγούν πως οι καταγραφές της ΕΥΠ από μόνες τους δεν συνιστούν ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να δεθούν με σημαντικά ευρήματα , που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν δικαστικά: «Κρατείστε μικρό καλάθι», ήταν η αποστροφή εισαγγελικής πηγής…

Σχέση συνηγόρου

Για τους δικηγόρους, τουλάχιστον για κάποιους, η σχέση με ένα από τα φερόμενα ως κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, είναι ξεκάθαρη: Ηταν συνήγοροί του και ως εκ τουτου τα πράγματα φαίνονται πιο απλά.

Ο πασίγνωστος δικηγορος πάντως, συνήγορος του νεκρού σήμερα επιχειρηματία, αναφέρει πως θα στραφεί νομικά κατά όσων των συκοφαντούν χωρις να εξαιρεί την ΕΥΠ.: «Για τις πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να προσωποποιηθούν οι ευθύνες των υπηρετούντων στην ΕΥΠ. Ουδείς για εμένα στο απυρόβλητο ή στο ακαταλόγιστο», αναφέρει.. Και συνεχίζει: «…υφίσταται μόνη αναφορά στο πρόσωπό μου ως ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης προσώπου που δεν είναι εν ζωή και φαίνεται εμπλεκόμενος στο υπό δικαστική διερεύνηση κύκλωμα. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει, ούτε σαν υπόνοια. Ούτε μου έχει ασκηθεί η οποιαδήποτε ποινική δίωξη. Πράγματι χειρίστηκα στο παρελθόν ποινική του υπόθεση (του 2007) από την ανάκριση μέχρι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μαζί με άλλους συναδέλφους μου και η όποια επαφή μαζί του ήταν ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ, στα πλαίσια αποκλειστικά και περιοριστικά του υπερασπιστικού μου καθήκοντος».

Απεκρυψαν

Υποστηρίζει επίσης ότι «….αν η ΕΥΠ συνεργαζόταν ορθά και αποτελεσματικά με την ΕΛ.ΑΣ και την ελληνική Δικαιοσύνη, τότε οι ένστολοι ηθικοί αυτουργοί θα οδηγούνταν κι εκείνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν. Αντιθέτως και την απέκρυψαν και δεν την διασταύρωσαν, όπως όφειλαν. Και κάνουν αργότερα παντελώς άσχετη χρήση της με δολιότητα και σκοπιμότητα».

Για να καταλήξει πως «σε ότι με αφορά ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης είμαι πάντα στην διάθεσή της για την αλήθεια και το Δίκαιο. Εγώ την εμπιστεύομαι, αυτοί που την πολεμούν και την χλευάζουν είναι εκείνοι που τη φοβούνται και την τρομοκρατούν. Ο νοών νοείτω!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ