Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Φιλιππίδη: Μέσω υπομνήματος έδωσε εξηγήσεις για τις καταγγελίες βιασμών – Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα

Ο γνωστός ηθοποιός πρότεινε την εξέταση κάποιων μαρτύρων. Ο εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Φιλιππίδη: Μέσω υπομνήματος έδωσε εξηγήσεις για τις καταγγελίες βιασμών – Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα

Εξηγήσεις μέσω υπομνήματος έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης που είχε κληθεί από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικών πράξεων.

Ο ηθοποιός δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, όπως είχε δικαίωμα από το νόμο σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, αλλά υπέβαλλε ο υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων το οποίο υποβλήθηκε από τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρότεινε να εξεταστούν από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, κάποια πρόσωπα ως μάρτυρες. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο εισαγγελικό γραφείο μια γυναίκα, η σκιαγράφησε το προφίλ του ηθοποιού.

Πλέον, αναμένεται η μελέτη της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του ηθοποιού.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σημειώνεται, ότι ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, σχετικά με την υπόθεση βιασμού, η καταγγέλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από Πέτρο Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει.

Σχετικά με την δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ