Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Υπόθεση Γεωργούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την άρση της ασυλίας του – Στις 8 Μαΐου η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ορίζει εισηγητή – ΒΙΝΤΕΟ

Τα νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενους και συνεργάτες του. Οι υπερασπιστικές του κινήσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Γεωργούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την άρση της ασυλίας του – Στις 8 Μαΐου η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ορίζει εισηγητή – ΒΙΝΤΕΟ fb

Στον ορισμό εισηγητή για την υπόθεση Γεωργούλη αναμένεται να προχωρήσει στις 8 Μαΐου η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συζήτηση να τοποθετείται στο τέλος Μαΐου, χωρίς να αποκλείεται να οριστεί και για τον ερχόμενο Ιούνιο ενώ πιθανή θεωρείται και η κλήση του ευρωβουλευτή κεκλεισμένων των θυρών για να απαντήσει σχετικά με τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ορισμός του εισηγητή αναμένεται στις αρχές Μαΐου προκειμένου να εξετάσει το αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά τη σχετική ανακοίνωση από την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Από εκεί και πέρα η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι μετά από έναν μήνα. Έτσι η διαδικασία υπολογίζεται πως θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, εκτός και αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάσει εκτάκτως.

Οι νέες καταγγελίες

Όπως αναφέρεται, πηγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη απέναντι στους συνεργάτες του. «Υπήρχαν πολλοί που έλεγαν ότι φαίνεται να έχει αλλάξει πάνω από πέντε συνεργάτες και αυτό που φέρεται να έλεγαν όταν έφευγαν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι “δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε άλλο τη συμπεριφορά του”» ανέφεραν. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, έκαναν λόγο για μπούλινγκ και προτιμούσαν να φύγουν, να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη δουλειά γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Υπόθεση Γεωργούλη: Η υπερασπιστική γραμμή και η σύνδεση με τις εκλογές

Ο ίδιος εξακολουθεί να δηλώνει αθώος, όπως ανέφεραν και οι συνήγοροι του, επισημαίνοντας το γεγονός πως δεν είχαν λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ στις πρώτες αναφορές γίνεται λόγος για τη χρονική συγκυρία που ήρθαν οι καταγγελίες, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της …. από κάθε άποψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων του.

«Λυπηρό το γεγονός της δημοσιοποίησης μετά από 3 χρόνια»

Οι συνήγοροι αναφέρουν πως «ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Και προσθέτουν: «Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ