Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Υπόθεση Κολωνού – Απ. Λύτρας: Νέο αίτημα άρσης της κράτησης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης – Εμμένει στην αθωότητά της

“Θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων” ανέφερε ο συνήγορός της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κολωνού – Απ. Λύτρας: Νέο αίτημα άρσης της κράτησης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης – Εμμένει στην αθωότητά της EUROKINISSI

Μετά την προσαγωγή ενώπιον της 33ης Ανακρίτριας των πέντε νέων κατηγορούμενων στην υπόθεση του Κολωνού που κατηγορούνται πως έκλειναν ραντεβού με τη 12χρονη υπό την καθοδήγηση του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Ηλία Μίχου, παρενέβη ο συνήγορος της μητέρας της ανήλικης Απόστολος Λύτρας.

«Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη» σημειώνει ο κ. Λύτρας.

Όπως, λέει ο κ. Λύτρας, «ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πραγματοποιήθηκε σύλληψη πέντε έτερων προσώπων, κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στην υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι και κλήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθούν».

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δερματολόγος για την  υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης.

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Λύτρας: Δεδομένη η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων. Η εντολέας μας αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης» σημειώνει.

Και προσθέτει: «Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».

Υπόθεση Κολωνού: Προφυλακίστηκαν οι 4 από τους 5 κατηγορούμενοι

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δερματολόγος για την  υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στην υπόθεση Κολωνού.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 23χρονος Πακιστανός με εγγύηση 5.000 ευρώ και εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος με καταγωγή από τον Πακιστάν που αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι δεν είχε καμία επαφή με την ανήλικη η οποία τον αναγνώρισε μέσω φωτογραφίας την οποία είχε βγάλει προ τριετίας όπως υποστηρίζει ενώ η 12χρονη φέρεται να ανέφερε άλλο χρώμα μηχανής από αυτό που έχει ο κατηγορούμενος. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ